avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate considera violare de domiciliu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate considera violare de domiciliu?

Joi 30 sept.a.c. pe proprietatea mea si a tatalui meu a intrat un politist.A gasit acolo un meserias care repara la casa. A cerut voie sa intre.Acestia bineinteles ca i-au permis.Nu am fost notificati in scris . Nu cunostem cauza. Numai o banuim. Litigiul de teren cu vecina care a efectuat acte ( neincadastrate-respinse la OCPI ) peste proprietatea noastra.Tatal meu este batran, nedeplasabil si cu certificat de handicap.Eu eram la 600 de km distanta.Acei muncitori mi-au dat telefon seara si mi-au relatat ca acest politist a efectuat fotografii in proprietatea mea.Nu stiu ce a fotografiat.
Intrebare:Se poate considera violare de domiciliu? Daca da in ce fapta se incadreaza?Trebuia sa aibe mandat de la parchet? Si daca omul legii a incalcat legea, cum trebuie eu sa reactionez.?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:33, 4 Octombrie 2010
Puteti sa-i faceti plangere la parchetul de pe langa tribunal.
Conform prevederilor art. 192 C.pen vioalrea de domiciliu este infractiunea de patrundere fara drept, în orice mod, într-o locuinta, încapere, dependinta sau loc împrejmuit tinând de acestea, fara consimtamântul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 4 ani, iar in cazul în care fapta se savârseste de o persoana înarmata, de doua sau mai multe persoane împreuna, în timpul noptii sau prin folosire de calitati mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

trebuia sa aibe mandat.puteti sa formulati plangere penala impotriva lui la parchet.
Art 192 Cod penal Violarea de domiciliu Patrunderea fara drept ,in orice mod ,intr-o locuinta ,incapere,dependinta sau loc imprejmuit,tinand de aceasta,fara consimtamatul persoanei care le foloseste,sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia
Prin art 192 Cod penal,se ocroteste un atribut al libertatii persoanei.
Astfel ,subiect pasiv al infractiunii este persoana care foloseste domiciliul,respectiv meseriasul care a permis accesul politistului
Patrunderea fara drept intr-o locuinta si refuzul de a o parasi la cererea celui care o locuieste sunt modalitati diferite de savarsire a aceleiasi infractiuni,fara ca fiecare dintre ele sa constituie o infractiune de violare de domiciliu de sine statatoare,atunci cand sunt comise in aceiasi imprejurare
Important de retinut ca politistul ,pe fondul cercetarii/solutiuonarii unui litigiu despre care dvs aveti cunostiinta ,avand prerogative atribuite de legea speciala,a solicitat patrunderea in spatiul respectiv si a primit acordul din partea persoanei aflate in acel moment in imobil
Buna seara! Nu este violare de domiciliu. Politistii au intrat cu acordul celor in grija carora dvs. le lasaseti proprprietate şi ei sunt asimilati persoanelor care folosec imobilul in sensul atribuit de art.192. Pe de alta parte politistii se aflau in misiune pentru a rezolva o sesizare in legatura cu propriatatea dvs. Au procedat corect.
@alex bogdan =D>
Sigur ca nu este violare de domiciliu. Bun, politistul a facut fotografii ... eu nu vad nici o problema chiar daca nu cred ca au procedat echitabil (de principiu trebuia sa fie de fata fie tatal d-voastra fie un reprezentant al sau) nu au savarsit nici o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare abuziva pe proprietate privata mihaela2007 mihaela2007 x ii solicita lui y ca nu ii permite accesul pe proprietatea sa, dar y nu tine cont si intra. ce articol de lege a incalcat y prin intrarea abuziva pe o ... (vezi toată discuția)
Constituie infractiune de violare de domiciliu? student97 student97 Un barbat major patrunde intr-o livada imprejmuita cu un gard pe care se afla un panou de atentionare prin care se interzice accesul. Este violare de ... (vezi toată discuția)
Proprietar intra in apartamentul lui, fara permisul chiriasului mihai987 mihai987 Am o intrebare, daca un proprietar intra in apartamentul lui, fara permisul chiriasului, si schimba ceile la usa ca sa nu mai poata intra chiriasul, ce spune ... (vezi toată discuția)