avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrare abuziva pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrare abuziva pe proprietate privata

x ii solicita lui y ca nu ii permite accesul pe proprietatea sa, dar y nu tine cont si intra. ce articol de lege a incalcat y prin intrarea abuziva pe o proprietate privata?
Cel mai recent răspuns: Pavel Maria , utilizator 10:33, 24 Septembrie 2022
Violarea de domiciliu, art. 192 Cod penal.
Consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia.
Violarea de domiciliu
Art. 192. - Patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere,
dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani.
In cazul in care fapta se savarseste de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna, in timpul noptii sau prin folosire de calitati mincinoase, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevazuta in alin. 1, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Si puteti chema politia data viitoare.
multumesc
Scuze, dar e violare de domiciliu doar daca locul e imprejmuit.
Daca nu e imprejmuit e tulburare de posesie.
Da, corect, insa userul nu specifica daca locul este sau nu imprejmuit.Asa ca, prezumtia este ca omul in genere isi imprejmuieste proprietatea...

Alte discuții în legătură

Se poate considera violare de domiciliu? Mircea Razvan Mircea Razvan Joi 30 sept.a.c. pe proprietatea mea si a tatalui meu a intrat un politist.A gasit acolo un meserias care repara la casa. A cerut voie sa intre.Acestia ... (vezi toată discuția)
Am patruns pe fereastra in apartamentul iubitei mele taifun taifun am patruns pe fereastra in apartamentul iubitei mele ,noaptea , si m-a vazut cum am sarit geamul sa fug fratele iubitei mele.a chemat politia, si a dat ... (vezi toată discuția)
Constituie infractiune de violare de domiciliu? student97 student97 Un barbat major patrunde intr-o livada imprejmuita cu un gard pe care se afla un panou de atentionare prin care se interzice accesul. Este violare de ... (vezi toată discuția)