Am o intrebare, daca un proprietar intra in apartamentul lui, fara permisul chiriasului, si schimba ceile la usa ca sa nu mai poata intra chiriasul, ce spune legea, adica ce pedeapsa primeste?
Multumesc pentru fiecare raspuns.
multe.Violare de domiciliu, CP - art.192 C.p. (1) Infracțiuni contra proprietății, unde se arată că : Patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinţa, încapere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fara consimţamântul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
Mie mi se pare a fi o tulburare de posesie. Oricum ar fi, depuneti plangere la politie, se vor face cercetari si incadrarea corecta.
Art. 220
Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Violare de domiciliu
Matist
Buna ziua.
Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu
caradis
Buna ziua. Am si eu o intrebare ? Daca posed un imobil de 20 de ani si altcineva intra cu fosta peste mine, am si probe video in acest sens , in afara de ... (vezi toată discuția)