avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu

Buna ziua. Am si eu o intrebare ? Daca posed un imobil de 20 de ani si altcineva intra cu fosta peste mine, am si probe video in acest sens , in afara de tulburare de posesie nu este si violare de domiciliu? Ca acte am o chitanta de mana facuta acum 27 de ani. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:26, 8 Octombrie 2010
dac a sunteti asa de suparat inseamna ca v-ati si certat ceea ce implica si alte infractiuni.
da ,din punctul meu de vederre este si violare de domiciliu.
este violare de domiciliu

Art. 192.CP - Violarea de domiciliu

Patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinta, încapere, dependinta sau loc împrejmuit tinând de acestea, fara consimtamântul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.

În cazul în care fapta se savârseste de o persoana înarmata, de doua sau mai multe persoane împreuna, în timpul noptii sau prin folosire de calitati mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.21

Pentru fapta prevazuta în alin. 1, actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Este infractiunea de violare de domiciliu si nu
tulburare de posesie.
Ca sa putem sa va comunicam o opinie corecta ,precizati daca s-a intrat cu forta,sau cu fosta ?nu de alta ,dar sunt situatii distincte.
Daca este vorba despre fosta dvs sotie ,nu se va interpreta drept violare de domiciliu ,pe fondul relatiilor care au existat
Chitanta incheiata in urma cu 27 de ani de probeaza?
Multumesc de raspuns. Nu este vorba de nici o fosta este vorba de un vecin care , pe langa ca mi-a spart gardul , l-a si sarit pentru a ma ameninta sa ies de acolo deoarece vrea el casa. Este o poveste lunga.... Multumesc oricum. Si apropo mi-am angajat un avocat i-am dat o groaza de bani si nu ma ajuta deloc si sunt disperata.

Alte discuții în legătură

Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate dumitrud dumitrud Un teren cu cadastru si intabulare nu poate fi folosit deorece este ocupat cu solari de 3 vecini. Doi vor sa cumpere parcelele de teren ocupate de ei, cel de ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica vecinului care a intrat in gradina mea ... Ofelia Duma Ofelia Duma Ce pedeapsa se aplica vecinului care a intrat in gradina mea a depozitat mizerii, si-a nivelat curtea lui si a aruncat pamintul in gradina si a taiat 2 pomi ... (vezi toată discuția)