avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcarea proprietatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcarea proprietatii

Buna ziua,

Am o problema cam ciudata.Sunt plecat din tara si am lasat in urma o casa al carui proprietar sunt.Alaturi are casa sora mea.Este in divort si pentru ca sotul ei o maltrateaza fizic si psihic mai ales ,i-am oferit sa traiasca in casa mea pina cind se termina divortul ca sa evite tratamentul indecent pe care il aplica imprezentabilul ei sot.
Problema pe care o am este ca acesta intra acum pe proprietatea mea fara nici un fel de rusine cu toate ca i-am spus ca nu sunt de acord si continua sa-i faca surorii ,mele viata insuportabila.
V-as ruga sa ma sfatuiti ce pot sa fac din punct de vedere legal ca acesta sa nu mai imi calce proprietatea.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters169818 , utilizator 01:36, 3 Octombrie 2010
Scrieti o plangere penala catre Parchet in care solicitati cercetarea penala a sotului surorii Dumneavoastra pentru savarsirea infractiunilor de violare de domiciliu si tulburare de posesie. Descrieti detaliat ce anume a facut si cand. O semnati si o puneti la posta. Pentru formularea si depunerea plangerii penale nu aveti nevoie nici de un avocat care sa va reprezinte, nici de ambasada, nici sa va deplasati in Romania. Procurorul va incepe urmarirea penala si va va anunta in scris. Nici atunci nu veti avea nevoie de un avocat.

Cel mai bine, zic eu, este sa faca si sora Dumneavoastra la randul ei o plangere penala in care sa solicitate cercetarea penala a (inca) sotului ei pentru savarsirea infractiunilor de amenintare fizica si verbala, agresare si ce a mai facut el impotriva ei. Daca exista martori, sa ii numeasca in plangere! Daca el repeta aceste fapte penale si va fi amendat, acest lucru ii va ajuta surorii in procesul de divort!

O varianta mai simpla si mai eficace ar fi ca Dumneavoastra sa trimiteti prin posta plangerea penala surorii, iar ea sa o depuna personal impreuna cu propria sa plangere penala la registratura Parchetului. In acest fel va primi pe loc numere de inregistrare la ele.

Mult succes!
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
ContSters169818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate considera violare de domiciliu? Mircea Razvan Mircea Razvan Joi 30 sept.a.c. pe proprietatea mea si a tatalui meu a intrat un politist.A gasit acolo un meserias care repara la casa. A cerut voie sa intre.Acestia ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu mona m mona m buna o fosta cumnata de-a mea s-a luat de fiul meu de9 ani pe drumul de la scoala . acesta a venit f. speriat si plingind si mi- a marturisit cele petrecute. ... (vezi toată discuția)