Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. Poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție?
Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu in apartament, celalti mostenitori fratele si sora au 1/4 si respective 1/4 cota de propietate si de peste 20 de ani au domiciliul permanent in Germania, eu le-am oferit, prin email, de doua ori sulta cash in euro pentru a iesi din indiviziune, m-au refuzat pe motiv ca e prea putin, atunci le-am spus sa-mi scrie in email care sunt pretentile lor, dar nu mi-au raspuns la emailuri.
In septembrie anul acesta am plecat pentru 3 luni in Spania in vizita la copii, ieri ma sunat un vecin sa-mi spuna ca fratele si sora au venit la mine acasa cu un lacatus si au schimbat yalele de la usa, cand vecinul ia intrebat de ce fac asta ei au spus ca si ei sunt propietari si le trebuie un rand de chei,
Va rog sa-mi spuneti ce sa fac pentru ca se pare ca nu voi putea intra in locinta mea in Decembrie si nici nu pot accepta ca altcineva, fie si frati, sa aiba chei dubluri de la apartamentul meu.
Contractați servicii avocațiale, formulând o cerere de ieșire din indiviziune, în varianta atribuirii apartamentului către dvs cu plata unei sulte!
Totodată, pe cale de ordonanța președințială solicitați atribuirea provizorie și evacuarea lor!
I-am sunat si I-am intrebat de ce au schimbat yalele, mi-au raspuns ca au lasat un rand de chei la un vecin pentru mine si m-au amenintat sa nu schimb yalele pentru ca si ei impreuna au 1/2 din apartament si au dreptul sa intre in apartament si in lipsa mea sa-l inspecteze sa vada daca am grija de el, mentionez ca amandoi sunt cetateni germane acum si locuiesc de peste 20 de ani in Germania.
Intrebarea mea acum e: Chiar au acest drept de a detine un rand de chei pe motiv ca vor sa intre in locuinta mea cand vor ei si chiar in lipsa mea
Va multumesc mult pentru raspunsul pe care il astept cu nerabdare
cris0811
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
nu, nu au dreptul sa va intre in casa chiar daca sunt proprietari si ei. Cand ajungeti acasa schimbati yalele! Daca isi vor partea, sa solicite iesirea din indiviziune
Violare de domiciliu?
aladdin
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta. Doi parinti si doi copii(majori, fiecare la casa lui). Mama decedeaza, se dezbate mostenirea. Casa parinteasca si ... (vezi toată discuția)