avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters97755

Activitate ContSters97755

ynocentta a scris:

Adunarea generala ,legal este entitatea care hotaraste criteriul de repartizare consum suplimentar.Este foarte important cat a lipsit si mai ales daca a-ti anuntat la asociatie lipsa de la domiciliu pe perioada mai mare,pentru ca ca altfel,neanuntat oficial administratorul pe de o parte nu are justificare legala si pe alta parte in caz ca intradevar nu a fost in tara DAR in scripte nu este comunicat acest aspect ,este NORMAL a se repartiza eventual dupa nr persoane l Aspectul ca pe lista de intretinere a fost repartizat c/v consum aferent numar incluisv sot , dovedeste ca la apt dvs in evidente asociatie exista acel nr.Va-ti asumat responsabilitatea sa anuntati oficial administratorului lipsa sotului?daca da ,reveniti la asociatie cu dovada si solicitati corectia.Daca nu a-ti anuntat,sau daca lipsa a fost sub 15 zile ,este corecta repartizarea.Repartizarea nu a fost realizata aferent sot ci aferent persoana in evidenta.Apreciati ca daca dvs erati la piata in momentul pierderilor ,acest aspect conduce automat la nerepartizarea pierderilor si la dvs?Concret,daca detineti document prin care a=-ti anuntat asociatia de lipsa sotului,Nu este corecta procedura de repartizare pierdere.Incercati lamurire la asociatie.Nedumerirea dvs se v-a clarifica in conditiile in care va ve-ti ;lamuri daca in evidentele asociatiei ,este mentionata absenta pe o perioda a unei persoane,altfel repartizarea este corect impusa.

sotul meu a fost plecat aproape 3 ani si bineinteles ca am anuntat asociatia in scris...:rtfm:
ynocentta a scris:

Buna ziua.Precizati ca sotul dvs "a lipsit din tara pana la 1 iunie".A-ti omis sa clarificati de cand este plecat din tara si eventual si cel mai important daca a -ti adus la cunostiinta administratorului in mod oficial ,astfel incat sa fie evidentiat si scazut de la calcul 1 persoana .Avand in vedere precizarea ca sotul dv sa fost plecat ,de cand a fost plecat luna aceasta este prima in care va confruntati cu situatia impunerii de consum normal,aferent si persoanei plecata in strrinatate?Pana acum nu a-ti verificat cate persoene sunt trecute la calcul parti comune ?

buna ynocenta...
nu e important cat a lipsit sotul din tara ...cert este ca nu a figurat pe lista de intretinere in perioada la care am facut referire... intrucat s-au pierdut 1000m3 de apa , fiind o cantitate mare s-a stabilit sa nu ni se imputa pierderea toata odata ci sa platim cate 2 m de pers.lunar ...astfel in iunie a venit intretinerea pe mai si am platit pierderi pt 2 pers., iar acum a venit pe iunie si suntem 3 pers. la pierderi (la intretinere e normal sa fim 3 pers. )
nedumerirea mea este daca e normal si legal sa fie trecut si sotul meu la aceste pierderi daca nu a fost acasa in acea perioada ...:-/:-/
proprietaru a scris:

elga 50...daca la plecare in strainatate ..respectivul inchidea apa de la subsol..atunci nu mai avea de ce sa fie sanctionat,,APARTAMENTUL
Cred ca este firesc ca cei care au folosit reteaua de apa ..sa plateasca si pagubele..nu asa e corect
Si tot legea spune..nu cei de la scala...ca toate cheltuielile se repartizeaza dupa modul de facturare..

draga proprietare , cum sa inchida apa de la subsol cand eu si copilul am ramas acasa !!!
plus ca nu avem conducta separata pt apa si este la comun...se pare ca nu m-ai inteles ce am vrut sa spun...:hm: