avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate Tenchiu

Activitate Tenchiu

Răspuns la discuția Copil in afara casatoriei
Care dintre parti poate face acea declaratie de renuntare? Parat sau reclamant? ca nu am inteles.
Si care din parti: "reclamant "sau "parat"?
Dar cum stiu eu cine a pierdut cine a castigat?
A fost divort de comun acord, eu am fost parata in dosar, ex-sotul reclamant.
Divort fara partaj, fara plata cheltuielilor de judecata, iar un minor(de 14 ani) din acesta casatorie incredintat mie, asta a fost si dorinta ex-sotului.
Sa inteleg ca ambi trebuie sa facem o declaratia autentica(adica la notar?) precum ca nu dorim sa atacam hotararea.
Si el doreste hotararea cat mai curand legalizata.Intrebarea era cum poate face asta? unde se fac si se depun declaratiile ca nu vrem sa atacam hotararea?
Ok. se poate face ceva in acest sens, sa nu mai asteptam 30 de zile, ca de exemplu date declaratii de catre ambele parti(de mine si ex-sot). Daca DA, unde se depun acestea? Pot sa o fac de mana si sa o trimit in tara?
Multumesc.
IN sfarsit a venit hotararea judecatoreasca acasa>..are cineva idee, mai trebuie sa astept 30 de zile sa o legalizez? Cum se numara cele 30 zile(perioada daca una din parti vrea sa faca recurs) de cand a fost data hotararea(aprilie) sau de cand a fost redactata(trimisa acasa)
Nu stiu ce ar dura atat de mult un proces in "tagaduirea paternitati" cand toti sunt de acord:
1. Sotul legal neaga copilul, este de acord sa vina sa spuns "NU SUNT TATAL COPILULUI"(ceva imposibil sa fie tatal copilului eu nu am mai venit in tara inainte de a ramane insarcinata iar fostul sot nu a parassit niciodata tara)
2. Iar tatal biologic doreste sa recunoasca copilul.
3. Am rezidenta in grecia, lucrez si traiesc aici de 3 ani.
Am raspuns d-lui Tudorian
Am vazut in cazul divortului am platit avocat, am facut 2 procuri si nu a rezolvat nimic..astept dupa hotarare din aprilie, acum mi-a spus ca nu are timp de mine.
Nu stiu insa cum e legea greaca..in cazul meu tatal biologic e grec. Am inteles ca in Germania tatal biologic isi poate recunoaste copilul daca mama dovedeste ca a inceput divortul. o sa intrebam cum este aici legea.
Un avocat imi poate raspunde :
1. Ma pot reprezenta singura la"un proces "tagaduirea paternitati", daca tata legal, eu si tatal biologic suntem de acord?
2. Se poate termina la prima infatisare. Tatal legal neaga ca ar fi copilul lui iar cel biologic il recunoaste?
3.Pot deschide procesul de aici din grecia, fara a fi nevoie sa vin in Romania?
Multumesc...Sper ca cineva sa imi raspunda.
Buna Adrian,
Crezi ca ma pot reprezenta singura la un proces de "tagaduirea paternitati"? Se poate termina de la primul termen daca fostul sot si tatal biologic sunt de fata? Ai idee ce pasi ar trebui urmati?
Multumesc mult.
P.S. desi nu inteleg cum s-ar sesiza primaria, copilul il voi inregistra doar in grecia(renunt la cetatenia romana a copilului).
Buna,
Nu se pune problema recunosterii copilului de catre fostul sot(suntem despartiti de 3 ani). Cel ce vrea sa il recunosca este tatal biologic, cetatean grec.
Legea spune ca si copilul conceput in timpul casatoriei este tot al sotului legal(am ramas insarcinata in inauarie 2009 iar hotararea a fost data in aprilie 2009 insa nu este redactata nici in ziua de azi) de unde rezulta fostul sot tata legal. Eu as vrea sa ocolesc judecatoria. Un alt avocat mi-a propus, deoarece sa dat o hotarare in cazul meu dar neredactata pot cere un certificat de grefa sa il traduc si sa il trec aici in Grecia pe numele meu de fata, iar tatal biologic sa il recunoasca.
Mi se pare nedreapta legea, sotul poate face copil un copil in afara casatoriei si il poate recunoste, sa ii dea numele; insa sotia nu poate. de ce? Legea spune ca in acest fel ocroteste copilul....dar in cazul cand un tata biologic vrea sa isi recunoasca copilul si sa ii dea numele nu