avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil in afara casatoriei

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie mai delicata. Sunt in divort, hotarare data in aprilie 2009 cu desfacere casatorie in Romania(insa hotararea nu a fost redactata si semnata inca de judecatoare, aceasta se intoarce in septembrie din concediu). Eu sunt insarcinata in luna a 8-a, tatal copilului nefiind fostul sot, eu sunt programata sa nasc pe 15 septembrie, in Grecia, deci nu mai este timp ca eu sa imi schimb buletinul sa revin la numele meu de familie purtat anterior. Trebuie sa precizez, locuiesc in Grecia, tatal copilului este cetatean grec. Intrebarea mea este:
Cum poate adevaratul tata al copilului sa ii dea numele si sa recunoasca copilul, fara ca eu sa am o hotarare definitiva si irevocabila de la divort? Am citit in CODUL FAMILIEI art 57. Insa am dori sa evitam judecatoria, drumurile in Romania.
Un alt avocat mi-a propus urmatoarele:
1. Sa obtin un "certificat de grefa sau rol"de la Judecatorie, sa il apostilez, traduc in greaca.
2. Sa intarzii inregistrarea copilului la spital(desi nu stiu daca se poate face legal)pe baza acestui document(de unde reiese schimbarea numelui meu) Sau inregistrarea copilului in baza acestui document(prezint CI, certificat nastere al meu si certificatul de grefa)
3. Recunoasterea tatalui biologic la starea civila
Toate aceste doar sa fie trecut copilul pe numele meu de fata.
ESTE LEGAL ceea ce vreau sa fac?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Tenchiu , utilizator 08:29, 2 Septembrie 2009
recunoasterea copilului conceput de tatal grec e solutia cea mai potrivita. Intre timp, vine si hotararea din Romania, care va confirma pronuntarea divortului. Insa, aici am o obiectie; avocatul care v-a reprezentat, putea sa ceara urgentarea redactarii hotararii de divort.
Asta asa e ...Avocatul care m-a reprezentat mi-a luat doar bani si nu a facut nimic...i-am facut si 2 procuri la ambasada degeaba...Dar acum spune ca nu are timp de mine...trebuie sa fac altei persoane procura sa imi scoata certificatul de grefa.
Nu stiu exact cum se calculeaza termenul, dar cred ca se considera copil conceput in timpul casatoriei? In cazul acesta, nu conteaza daca va schimbati sau nu numele, tata va fi fostul sot, singura exceptie fiind in cazul in care v-ati casatori cu cetateanul grec inainte sa se nasca copilul.
Tenchiu a scris:

Asta asa e ...Avocatul care m-a reprezentat mi-a luat doar bani si nu a facut nimic...i-am facut si 2 procuri la ambasada degeaba...Dar acum spune ca nu are timp de mine...trebuie sa fac altei persoane procura sa imi scoata certificatul de grefa.
Acest avocat ar trebui sa va restituie cheltuielile pe care le-ati facut pentru a va reprezenta interesele in fata instantelor de judecata pentru ca a incalcat prevederile Legii nr.51/1995, republicata! In ceea ce priveste copilul care se va naste in luna septembrie, deocamdata trebuie sa stati linistita! Nu puteti evita instanta de judecata, dupa nasterea copilului atata vreme cat fostul sot de care ati divortat, doreste sa recunoasca paternitatea acestuia! Hotararea judecatoreasca poate fi obtinuta de la registratura Judecatoriei unde s-a judecat procesul de divort.
buna,

ma confrunt cu o situatie asemanatoare, doar ca in cazul meu prima infatisare la judecatorie are loc abia in 3 sept .
sunt insarcinata in 8 luni, urmand sa nasc la inceputul lui octombrie .
nu se pune problema recunoasterii copilului de catre sot , pt ca nu mai avem nici un fel de relatie de mai mult de un an de zile .
totusi , ma aflu in situatia extrem de neplacuta in care nu stiu cum voi inregistra copilul (NU vreau sa-l inregistrez cu numele sotului din certificatul de casatorie) - tatal lui biologic il recunoaste, si vrea sa-i dea numele lui, dar eu fiind casatorita inca nu prea am solutii din cate am inteles
nu stiu ce sa fac ; am vreo solutie pana la pronuntarea divortului ?
pot obtine vreun document de la judecatorie cu care sa aman inregistrarea copilului pana la pronuntarea sentintei ?

multumesc ,

Alte discuții în legătură

Hotărârea definitivă bună, eu sunt divorțată de fostul ... Mary2635637372 Mary2635637372 Hotărârea definitivă Bună, eu sunt divorțată de fostul soț și hotărârea definitivă a venit astăzi pe data de 24.09.2024. Menționez că am rămas ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului de catre tatal natural Camelia nicoleta Camelia nicoleta Sunt disperata va rog din suflet sa ma ajutati!!Cu fostul sot am un copil de 7ani. Daca divortul se pronunta in februarie iar eu nasc in aprilie ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)