avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului de catre tatal natural
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului de catre tatal natural

Sunt disperata va rog din suflet sa ma ajutati!!Cu fostul sot am un copil de 7ani. Daca divortul se pronunta in februarie iar eu nasc in aprilie ce sanse sunt ca tatal copilului sa isi poata recunoaste copilul? Copilul este conceput in Spania; eu cu fostul sot suntem separati de 4ani,iar 1an si 2luni inaintea sarcinii am stat in Spania. Am venit 2saptamani in tara cand eram insarcinata in 2luni pt a lua copilul de la fostul sot. Ce pot face ca tatal sa isi recunoasca copilul? Mai bine mor decat sa fie trecut in certificat fostul sot. Putem da o declaratie la notar, eu si fostul sot, in care il spunem cine este tatal copilului??? Unde trebuie sa merg si ce sa fac? Am acte ce dovedesc ca nu eram in tara atunci cand am ramas insarcinata. Va rog!!!
Daca se pronunta divortul pana nasteti si hotararea ramane definitiva nu mai este nici o problema. Tatal biologic poate recunoaste copilul.
Dava hotararea nu ramane definitiva pana la ansterea copilului, conform legislatiei noastre sotul mamei este tatal copilului. astfel ca, dupa aceasta trebuie sa faceti proces de tagada paternitatii si mai apoi tatal biologic sa recunoasca copilul.
Art. 414 din Noul Cod civil :

Prezumţia de paternitate

(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Acestea sunt datele problemei, iar dacă cel mic va fi pe numele soțului nu este o dramă, întrucât există posibilitatea deschiderii unei acțiuni în tăgada paternității, prin care veți dovedi că tatăl biologic este altul decât fostul soț. Nu cred că soțul dvs. se va opune sau își va dori ca cel mic să figureze pe numele său, date fiind împrejurările în care el a fost conceput. Așadar, nu disperați, pentru că legea a prevăzut și astfel de situații. Însă trebuie urmate căile legale. Declarațiile la notar acum nu vă servesc la nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am si eu o întrebare,de 6 ani sunt despărțita, ... Florybya87 Florybya87 Bună seara, am si eu o întrebare,de 6 ani sunt despărțita, in luna august,am înaintat actele de divorț, pe 11 octombrie se termina divorțul,in luna ... (vezi toată discuția)
Mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat myamya myamya Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)