avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama in proces de divort insarcinata cu alt barbat

Buna ziua, in luna martie am intentat proces de divort de sotul meu el nevrand sa divorteze pe cale amiabila la notar. In luna aprilie am ramas gravida cu actualul concubin. Copilul urmeaza sa se nasca in luna ianuarie iar procesul de divort nu se va incheia pana la data venirii pe lume a copilului. Tatal este cetatean strain si doreste sa-si recunoasca copilul in acte, ce este de facut ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:05, 14 Iulie 2017
Potrivit art 414 din Codul civil:

Prezumţia de paternitate

(1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei.

(2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului.

Legal, tatal copilului va fi sotul dvs.
Trebuie sa contactati un avocat si deshis un proces pentru tagada paternitatii.

poate totusi terminati procesul si obtineti o hotarare definitiva cat inca sunteti insarcinata si apucati sa va fi recasatoriti pana nasteti, doar asa puteti scapa de un proces de tagada , cu costurile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului de catre tatal natural Camelia nicoleta Camelia nicoleta Sunt disperata va rog din suflet sa ma ajutati!!Cu fostul sot am un copil de 7ani. Daca divortul se pronunta in februarie iar eu nasc in aprilie ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)