avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt curios -paternitate copil nascut in casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt curios -paternitate copil nascut in casatorie

sunt in concubinaj cu o fata casatorita si este insarcinata daca pastreaza copilu pot sa il trec pe numele meu ?
Nu, tatal copilului va fi sotul ei , cel putin in acte.
Cu cine e insarcinata?
cu mine este insarcinata nu cu sotu ei si nu a apucat sa divorteze
Tatal copilului va fi sotul, dupa inregistrarea nasterii, veti putea tagadui paternitatea in instanta( mama , sotul sau dvs), iar dupa ce se va stabili sau veti recunoaste copilul, va purta numele dvs.
mihaistanila a scris:

cu mine este insarcinata nu cu sotu ei si nu a apucat sa divorteze

In 9 luni de zile ,,nu a apucat,, sa divorteze? E de la sine inteles ca pruncul va fi inregistrat ca fiind copil din casatorie. Sotul concubinei va face tagada iar dvs. recunoasterea voluntara. Daca sotul refuza sa faca tagada nu va ramane decat sa va adresati in instanta.
inca nu a nascut are abia o luna

Alte discuții în legătură

Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor ... GabrielaT4 GabrielaT4 Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor certificate de naștere persoana in cauza a fost căsătorită s a despărțit timp im care și ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)