Se poate solicita, amiabil, repoziționarea terenurilor. Inspectorul de cadastru, pe baza planurilor existente, poate face acest lucru. Dar, d-voastră spuneți că aveți cadastru, prin urmare aveți și schița cadastrală a terenului respectiv, cu identificarea punctelor limită. Pe baza respectivei schițe, faceți măsurătorile, chiar și cu ruleta, și mai apoi solicitați repoziționarea.
Se face o documentație cadastrală pentru alipire și acordare nr. cadastral. Această documentație o face un expert topo, pe baza actelor doveditoare și, bineînțeles , a măsurătorilor aferente, . Primăria nu are treabă. cu intabularea. D-voastră, veți solicita, prin cererea înaintată la Biroul local OCPI de care aparțineți, alipirea celor 2 loturi.
Interesant, spuneți că taxele locale au fost plătite pt. ambele terenuri pe rol fiscal al nr. cadastral 75. Este posibil așa ceva? Nu cred că rolul fiscal a fost pt. ambele terenuri- 450mp. +150mp. În caz că v-au taxat așa , trebuie să vă dea banii înapoi sau să -i treacă în contul terenului de 150mp., pt, care trebuia să aveți rol fiscal separat, fiind 2 acte de proprietate.
După alipire, puteți face vânzarea. Expertul topo știe exact ce acte vă trebuie. Notarul nu vă poate face acte de vânzare dacă cel de al 2-lea teren nu are cadastrul.
În instanță s-a făcut plângere doar împotriva Ordonanței prin care Prim procurorul a respins plângerea și nu și împotriva Ordonanței de clasare. Este admisibilă sau inadmisibilă o astfel de plângere? Cum va fi tratată de judecătorul cameră preliminară?
Art. 340 alin.1 prevede limitativ , actele care pot constitui obiectul plângerii în instanță, respectiv rezolutia de neincepere a urmaririi penale sau ordonanta ori rezolutia de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale,și nicidecum ordonanțele prin care se soluționează plângerile împotriva soluțiilor ori a altor acte sau măsuri.
Transformatorul respectiv este clasificat ca fiind de utilitate publică, prin urmare trebuie, prin lege, să acceptați amplasarea acestuia dar puteți solicita mutarea acestuia pe alt amplasament, d-voastră suportând costurile.
D-voastră sunteți concesionar și în cazul acesta probabil, proprietarul a admis amplasarea acestui transformator pe proprietatea lui.Verificați timpul și modul în care s-a făcut această lucrare, în sensul că , printr-o cerere adresată sc. EON , solicitați , în virtutea dreptului la informații publice- L. 544/2001- să vi se comunice Autorizația de construire, avizele, și dosarul care a stat la baza acestei lucrări. fiind persoană direct interesată iar sc. EON efectuează lucrări cu caracter public. astfel că este obligată să vă dea asemenea informații(în termen de 30 de zile)Pe urmă, puteți acționa în consecință
Este obligatoriu obținerea acordului vecinilor în cazul construirii la limita de proprietate.Această obligație derivă din prev. art/ 612-615 cod civil de la 1864, care sunt și în prezent Este vorba despre vederea asupra propr. vecinului și despre streașina casei. Pe de altă parte, Regulamentul de urbanism prevede distanța dintre construcții și hotar de minimul 3 m(însorirea) sau 1/2 din înălțimea casei celei mai mari.
Nu este un abuz de drept al vecinilor(pt. ca aceștia să piardă acțiunea) ci este aplicare unor regulamente. de urbanism și respectarea rel. de vecinătate.
Doar în cazul în care ar fi intervenit uzucapiunea serv. de vedere - de 30 ani, atunci nu ar mai trebui acordul vecinilor(ceeace evident că nu este)