avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plângere împotriva ordonanței prim procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plângere împotriva ordonanței prim procurorului

În instanță s-a făcut plângere doar împotriva Ordonanței prin care Prim procurorul a respins plângerea și nu și împotriva Ordonanței de clasare. Este admisibilă sau inadmisibilă o astfel de plângere? Cum va fi tratată de judecătorul cameră preliminară?
Art. 340 alin.1 prevede limitativ , actele care pot constitui obiectul plângerii în instanță, respectiv rezolutia de neincepere a urmaririi penale sau ordonanta ori rezolutia de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale,și nicidecum ordonanțele prin care se soluționează plângerile împotriva soluțiilor ori a altor acte sau măsuri.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:04, 8 Martie 2016
In mod normal, este inadmisibila, se poate invoca aceasta exceptie, dar in practica se retine ca plangerea este depusa si impotriva ordonantei de clasare a procurorului de caz, daca in cuprinsul plangerii se face referire la ea.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 cpp lawfull lawfull Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 CPP ? Se pare ... (vezi toată discuția)