avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters98035

Activitate ContSters98035

Aaaa..... si inca ceva... Poate cineva sa-mi traduca si mie art. 700 codul civil?
ART. 700
"Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.
În cazul când mostenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul sau, din motive de forþa majora, instanþa
judecatoreasca, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data când a luat sfârsit impiedicarea. "
Intre timp am mai cautat prin "amintirile" mamei si am descoperit ca bunicul meu a facut succesiunea dupa moartea bunicii mele iar mama mea detine un certificat de mostenitor in care am descoperit ca nu a fost scoasa din masa succesorala. In acel certificat scrie astfel: "Sunt straini de succesiune prin neacceptarea conform art. 700 c. civ. " (adica mama e straina). Adica bunicul meu (sotul supravietuitor) mosteneste dupa aceasta succesiune o cota de 1/4 iar matusa mea 3/4.
Din cate mi-a spus mama mea, in urma acestei succesiuni dupa bunica, ea a cedat in favoarea tatalui ei. Dar asta nu inseamna ca acum dupa moartea acestuia nu mosteneste nimic, nu-i asa?
Va multumesc pentru raspunsurile date. Acum stiu de unde pot intra in posesia certificatului de proprietar....:)
Va multumesc mult pentru raspuns. M-ati ajutat mult pentru ca acum am inceput sa-mi pun intrebarea daca intr-adevar mama chiar a fost scoasa din masa succesorala.
Apropo de asta... "dezmostenirea" sau "scoaterea din masa succesorala" este acelasi lucru? Ca mama mi-a spus ca a vazut pe un act (singurul pe care il are, dar nu stiu exact ce reprezinta) scris clar "a fost scoasa din masa succesorala".

O zi placuta in continuare!
Buna ziua!

Am si eu o problema pe care as vrea sa o rezolv dar nu stiu de unde sa incep rezolvarea ei. Poate ma puteti ajuta voi.
Matusa mea (sora mamei mele) trebuie sa mosteneasca,ea singura, pentru ca mama mea a fost scoasa din masa succesorala de catre bunicul meu (tatal ei), toate proprietatile bunicilor mei. Si dupa ce va intra in posesia lor isi doreste sa-mi "vanda" si mie partea care i-ar fi revenit de drept mamei mele daca nu ar fi fost dezmostenita. Problema este ca nu poate intra in posesia bunurilor pentru ca nu are nici un fel de act de proprietate sau mostenire. Proprietatile se afle in judetul Giurgiu.
Intrebarea mea este: Unde ma pot adresa, la ce institutie, arhiva, din ce oras (judet) ca sa pot obtine certificatele de proprietate sau de mostenire ale matusii? :help:

Va multumesc anticipat.

Răspuns la discuția cereri fise de post
Buna ziua!

Daca are cineva fisa postului pentru inginer electroenergetica (COR:214305), va rog sa mi-o trimiteti si mie la adela.gifa@yahoo.com. Am fisa postului pt tehnician proiectant electrician (COR:311307). Pentru cine vrea, putem sa facem schimb. :)

Va multumesc anticipat!

Adela