avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Activitate leonnschi

Activitate leonnschi

Buna ziua,

Am incercat sa abilitez ca serviciu extern SSM firma pe care o am si am primit raspuns negativ de la ITM pe motiv ca nu am experienta de 5 ani necesara.
In detaliu au explicat ca experienta in domeniul SSM nu poate fi luata in considerare decat de la data obtinerii certificatului de absolvire a cursului de 80 ore (inspector SSM).
Eu am cerut luarea in cosiderare a experientei de la infiintarea firme intrucat din acel moment mi-am asumat atributiile (LG319/2006 art 9 alin 4, Norme de aplicare art 14 lit. a).
Astept o parere avizata astfel incat sa stiu daca are rost sa intocmesc o contestatie.
Multumesc!
suma e mica daca fac si expertiza
Răspuns la discuția Cumparare uscatorie

aveti aici o parere mai recenta a unui avocat
www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Cumparare uscatorie
Răspuns la discuția Cumparare uscatorie
se poate cumpara .
trebuie sa aveti acordul tutturor vecinilor, pana la ultimul. faceti un contract de vanzare cumparare la un notar cred si apoi obtineti o hotarare judecatoreasca in urma careia deveniti prorietar.
stiu in mare.
m/am blocat la un detaliu legat de terti.

daca se refera la alte persoane dinafara asociatiei inseamna ca uscatorul se poate folosi cu acordul comitetului executiv:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

daca terti inseamna persoane din interiorul asociatiei inseamna ca am nevoie de votul majoritatii membrilor ei:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune

ma poate cineva lamuri ce inseamna in aceasta lege terti?
adriantot a scris:

leonnschi a scris:

se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei?

Nu se poate inchiria uscatorul direct de la locatari din mai multe motive:
- locatarii pot fi sau nu proprietari
- ar trebui incheiate contracte cu fiecare proprietar in parte conform cotei indivize, care sun diferite de la un apartament la altul in functie de suprafata fiecarui apartament
- veniturile obtinute din exploatarea spatiilor comune, asa cum este uscatorul, se constituie conform legislatiei
"ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obţinute din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză, a spaţiilor pentru instalarea de reclame şi pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociaţiei de proprietari, nu se plătesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment şi nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilităţi. Acest fond va fi depus în contul asociaţiei de proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul adunării generale a asociaţiei de proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri şi cheltuieli."
(art 24.6 din norma de aplicare a legii 230/2007).

Iar legea 230/2007 spune:
Art. 13. - Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari. Aceste venituri alimentează fondurile speciale ale asociaţiei de proprietari pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună şi nu se plătesc proprietarilor.


Iar articolul 39 din lege este foarte clar cu privire la spatiile comune:
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune




LA CE SE REFERA TERTI?
se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei?