avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu2384

Activitate ovidiu2384

adelaida_07 a scris:

Eu am o curiozitate : cum sunteti platiti in aceste zile care pe langa faptul ca sunt in zile libere legale mai sunt si ore suplimentare? Una peste alta obligatia conducerii este sa gaseasca solutii pentru toate aceste situatii si nu isi indeplinesc practic sarcinile de serviciu.
Pur si simplu nu suntem. Dar obligatia de a lucra exista . Si inca ceva, conducerii putin ii pasa ce se intampla in situatiile astea. Nici nu cred ca are habar (in cazul meu) despre situatiile astea "marunte".
In aceeasi situatie sunt si eu acum. Numai ca eu sunt in concediu legal stabilit prin programare. Cu ce sunt eu de vina ca tura mea de sambata se incadreaza in timpul concediului legal ? Mentionez ca tura de sambata cade o data la sase saptamani. Cu toate acestea m-a chemat la lucru sa-mi fac tura. Consider ca se puteau gasi si alte solutii care sa impace ambele parti. Desi este un abuz, voi merge sa-mi fac tura. Ma lipsesc sa am discutii ulterioare... Cu functii de conducere sunt foarte multe persoane incapabile sa gestioneze si astfel de situatii.

stefan georgiana a scris:

soacra mea a fost pensionata pe caz de boala in urma cu 12 ani la varsta de 44 de ani in urma unei masectomii. Acum doi ani (in 2007) i s-a retras gradul II de invaliditate si i s-a dat Gr. III. Anul trecut , in urma expertizei periodice i s-a retras pensia de invaliditate. Acum nu are niciun venit desi a cotizat 21 de ani, iar sotul a murit in urma cu 7 luni. Dansul beneficia de pensie anticipata.
As vrea sa stiu daca poate beneficia de un ajutor sau de o pensie de urmas . Dansa are acum 56 de ani si 21 de ani de cotizare.

Buna ziua!!!
Acelasi lucru l-a patit mama mea, a ramas fara venit dupa ce i-a fost retrasa pensia de boala. A fost incadrata ca apta cu 75 % capacitate de munca #-o. Acum este fara venit de un an si ceva . Ce venit i se cuvine daca i se mai cuvine ?
Multumesc !