avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma poate obliga firma sa recuperez zilele de weekend ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma poate obliga firma sa recuperez zilele de weekend pe care am avut concediu medical?

Datorita specificului jobului (ture de 8 ore, insa si pe weekenduri, avand un weekend lucrat, apoi celalalt liber), faptul ca momentan sunt intr-un concediu medical de 2 saptamani a dus la urmatoarea situatie: in weekendul care urmeaza ar fi trebuit sa muncesc, dar concediul medical se intinde pana in saptamana cealalta. Superiorul meu a venit cu "ingenioasa" idee ca un coleg liber sa imi faca aceasta tura de weekend, iar eu sa ii fac tura lui in primul weekend al meu liber DUPA concediul meu medical. Mi se pare abuziv, atata timp cat concediul meu medical acopera inclusiv weekendul in care ar fi trebuit sa lucrez, si practic nu e treaba mea cum procedeaza firma sa acopere lipsa mea medicala de la job. Pot sa ma opun sa vin in weekendul meu LIBER la job sau e o dreptate undeva pe care nu o vad eu?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
mihneaandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu2384 , utilizator 23:08, 4 Februarie 2011
Sub nicio forma. NU se poate. Dar parerea mea este sa aplanati conflictul .
~ Conținut șters la cerere ~
de aceeasi parere cu colegii , dar si eu va sfatuiesc sa aplanati conflictul daca nudoriti sa ramaneti fara loc de munca taman acum
Asa banuiam si eu. E o situatie dificila, in cazul in care nu se poate aplana. In sensul ca desi am dreptate, faptul ca nu am facut cum mi s-a "recomandat" ma astept sa atraga alte si alte tensiuni.
si , din nefericire , daca veti avea probleme , un dosar in instanta se judeca in cca 1-2 ani

Alte discuții în legătură

Timp de odihna micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa 8 ore de munca , timp in care eu nu pot fi chemat din nou la munca. Mentionez ca lucrez in ture de 8 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ana_strengaritza ana_strengaritza am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)