avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate edw_ro

Activitate edw_ro

Discuție Radiere firma
Buna ziua ,

Imi puteti spune va rog daca in urma admiterii cererii de radiere , pronuntata acum cateva zile , trebuie sa duc acte doveditoare la ANAF ?
Care este termenul de recurs la radiere.

Multumesc
Din pacate nu am specificat care parte o privesc altfel si anume cuantumul penalitatilor inscrise pe factura . Eu privesc inscrierea unor mentiuni pe factura ( penalitati) ca pe un act unilateral astfel nerealizand acordul ambelor parti. Totodata , aceste inscrisuri reprezinta o forma simplificata a unei comenzi urmate de executarea sa si nicidecum un raport contractual sub forma inscrisului unic.
Privit in ansamblu , mi se pare mai corecta partea de •-negotium iuris, adică manifestarea de voinţă săvârşită cu intenţii şi finalităţi juridice, operaţiunea juridică, substanţa acesteia fiind chiar voinţa juridică exibată, şi;
si nu , instrumentum probationis, adică de titlu în sens material, care face dovada existenţei unei manifestări de voinţă cu scop juridic.
Dar mi se pare normal ca creditorul sa primeasca in schimb plata dobanzii legale .
Stiu ca era in stadiul de proiect , dar nu stiam ca si fost aprobata. Aveti cumva data la care s-a infaptuit acest lucru?Din pacate nu am gasit-0 in MO

P.S Am gasit dar raman convins ca factura tot nu tine loc de contract .
Eu nu prea sunt de acord cu rationamentul descris anterior. Ce facem cu Legea 469/2002 , lege ce normeaza disciplina contractuala? Mai mult , exista acordul părţilor exprimat de persoane care sunt îndreptăţite, în condiţiile legii, să angajeze părţile contractante? Cum poate incheia un contract un vanzator sau o gestionara ? Semnarea facturilor , certifică doar primirea produselor şi atat.
Răspuns la discuția Firme recuperari creante.
Zilele urmatoare infaptuiesc eu acest lucru :)
Multumesc , mi-a scapat acest subiect .
themis a scris:

Contracte privind recuperarea creanţelor veţi putea încheia, în opinia mea. Dar nu veţi putea reprezenta în instanţă firmele ale căror creanţe vă angajaţi să le recuperaţi. Nici societatea de recuperare, nici dumneavoastră în calitate de consilier juridic al societăţii, nu aveţi, legal, această posibilitate.


Multumesc pentru raspuns .Intrebarea este de ce ? La urma urmei indeplinesc cadrul legal ( absolvent de studii juridice) si reprezint interele firmei la care sunt angajat .Legea interzice acest drept?
Buna ziua ,

Supun atentiei d-voastra urmatoarea speta si as dori cateva pareri sau opinii.
Doresc sa infiintez o firma de recuperari creeante ( pe numele sotiei) iar eu sa fiu angajat ca si consilier juridic. Am putea in acest caz sa incheiem contracte de servicii privind recuperarea creeantelor cu diverse firme si apoi noi sa-i reprezentam in instanta de judecata ? MULTUMESC.