avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Adopta o politica de pret bazata pe comisioanele percepute, ca procent din suma efectiv recuperata. Comisioanele se percep in functie de data scandenta. Comisionul este platit de catre clientul numai dupa si daca se recupereaza sumele restante.

Cum actioneaza firmele de recuperari ? De exemplu, prin incheierea unui contract de mandat avand ca obiect mandatarea de catre mandant a mandatarului conform art. 1535 Cod Civil in vederea recuperarii debitului in valoare de ........ de la S.C. ----------------
Corect. Cred ca mandatul e cel mai des intalnit, insa se intampla si cesiuni de creante la un pret inferior debitului ramas de recuperat.
Astfel, cand reusesc sa recupereze intreg debitul, abia atunci au castig.
Daca insa creantele sunt mici, merg pe sume fixe.
Cauta pe google recuperare creante si ai sa afli... ce vrei si ce nu vrei.
Lucreaza cu avocati si cu agenti specializati in a testa cat de bine doarme noaptea debitorul... uneori e foarte obositoare primirea de mesaje scrise, telefonice dese de la creditor si multi cedeaza. Si platesc. Ceea ce ar trebui sa faca de la bun inceput...
Cred ca mandatul nu are sustinere legala pentru reprezentarea in instanta. Ar fi o reprezentare juridica putin pe langa lege:D
Nu ii reprezinta in instanta, in mandat spune ca mandatarul va face toate demersutrile necesare pentru recuperarea debitului: angajara aparator, notificare debitor etc.
Reprezinta avocat in instanta. Am si spus ca firmele astea lucreaza cu avocati...
Si daca au proprii lor consilieri juridici? Nu-i poate folosi in instanta?
#-o

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)