avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian T

Activitate Adrian T

Răspuns la discuția Pensie alimentara - asociat unic
roxanel a scris:

nu este adevarat .
la stabilirea pensiei de intretinere intr-adevar se au in vedere toate veniturile cu caracter permanent.
in speta , paratul este asociat unic al unei SC , deci obtine venituri permanente nu?
se paote face adresa la registrul comertului pt a afla la ce firma este asociat sotul/fostul sot , sedoil firmei si alte asemenea informatii .


Multumesc!

" paratul este asociat unic al unei SC , deci obtine venituri permanente nu? " - nu stiu aceste amanunte fiind de alta specialitate si lucrand la stat. Va pot spune ca la tribunal a adus o dovada din care reiese venitul lui, semnata si stampilata chiar de el.

Dar este suficienta o cerere din partea mea catre registrul comertului in care sa specific doar numele sotului si motivul pentru care il caut? Mentionez ca nu imi permit angajarea unui avocat in acest sens.
Răspuns la discuția Pensie alimentara - asociat unic
m_ella2005 a scris:

Obligatia de intretinere pentru doi copii se stabileste pana la o treime din castigul din munca al debitorului (se au in vedere veniturile nete cu caracter constant pe ultimele 6 luni). In stabilirea sumei datorate cu titlu de pensie de intretinere nu are importanta faptul ca debitorul este unic asociat al firmei, ci castigul din munca al acestuia. Firma poate fi profitabila, dar acest aspect nu poate fi retinut de instanta, profitul firmei nu intra in baza de calcul a pensiei; chiar daca firma inregistreaza profit si acorda dividende( o data pe an), acestea nu intra in categoria veniturilor cu caracter constant pentru a fi retinutie in stabilirea pensiei.

La tribunal mi-a fost ceruta adresa si numele firmei dar nu le cunosc.


"nu are importanta faptul ca debitorul este unic asociat al firmei, ci castigul din munca al acestuia". Da, dar totusi nu este corect dpdv moral sa te porti cu un copil imparateste iar cu celalalt ca si cu un cersetor. Este frustrant pentru "cersetor"!

Buna ziua!
M-ar interesa cum sa procedez pentru obtinerea pensiei alimentare, in conditiile in care tatal minorului si-a declarat venitul minim pe economie dar este unic asociat al firmei sale care prolifereaza . La tribunal mi-a fost ceruta adresa si numele firmei dar nu le cunosc. Ceea ce stiu este de la sora si mama lui care nu sunt de acord cu el. Mentionez ca mai are un copil din alta casatorie.

Va multumesc!
Buna ziua! Da ! Asa este!
"am inteles ce spuneti hotararea a fost facuta definitiva pentru ca nu s/a atacat cu recurs si astfel a ramas definitiva prin nerecurare deci concret in loc sa se specificie ,,definitiva si irevocabila ,, s/a specificat ,,definitiva prin nerecurare ,, cam acelasi lucru ..."
Asa am inteles si eu care nu sunt de specialitate, totusi am insistat la doamna care a primit actele pentru eliberarea buletinului fiului meu. Aceasta sustinea ca actul nu este valabil ( desi i-am spus ca l-am folosit in mai multe locuri publice) tocmai ca nu scrie pe el " definitiva si irevocabila". Gandesc ca o fi vreo diferenta intre cele doua notiuni. Pentru a nu ma mai intalni cu astfel de situatii ce ar trebui sa fac? Va multumesc!



"Din ce motiv se afirma ca nu ar fi valabila hotararea?
avocat Claudiu Lascoschi "

Multumesc pentru raspuns! Asa intuiam si eu , totusi....exista probabil o diferenta de nuanta care poate fi interpretata in alte "culori". Tare as vrea sa stiu ce am de facut !!!
Multumesc tutror pentru promtitudine!

"Actul e valabil daca va avea stampile.
Mergeti la instanta unde a avut loc procesul si legalizati hotararea judecatoreasca. " - actul are pe verso un timbru judiciar de 5000 lei + o stampila mare in care sunt inscrise nr. dosarului si cuvintele " definitiva prin nerecurare". Ambele sunt stampilate cu stampila rotunda a arhivei judecatoriei. Deci, asta nu reprezinta legalizare ?
Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si societatea unde el era administrator unic - s-a incheiat o tranzactie ce este stampilata de judecatorie cu inscrisul " definitiva prin nerecurare". Avand nevoie de acest act la eliberarea buletinului copilului meu (incredintat spre crestere si educare prin alta hotarare) mi s-a spus ca acest act nu este valabil si ca trebuie sa contina inscrisul " definitiva si irevocabila". Ce trebuie sa fac in acest caz? Unde trebuie sa ma adresez? De ce in cei 5 ani care s-au scurs de la data sentintei nimeni nu mi-a spus ca aceasta hotarare nu e valabila, desi am folosit-o si la schimbarea numelui pentru plata impozitului pe casa?
Va multumesc!