avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva prin nerecurare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva prin nerecurare

Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si societatea unde el era administrator unic - s-a incheiat o tranzactie ce este stampilata de judecatorie cu inscrisul " definitiva prin nerecurare". Avand nevoie de acest act la eliberarea buletinului copilului meu (incredintat spre crestere si educare prin alta hotarare) mi s-a spus ca acest act nu este valabil si ca trebuie sa contina inscrisul " definitiva si irevocabila". Ce trebuie sa fac in acest caz? Unde trebuie sa ma adresez? De ce in cei 5 ani care s-au scurs de la data sentintei nimeni nu mi-a spus ca aceasta hotarare nu e valabila, desi am folosit-o si la schimbarea numelui pentru plata impozitului pe casa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:15, 6 August 2009
Actul e valabil daca va avea stampile.
Mergeti la instanta unde a avut loc procesul si legalizati hotararea judecatoreasca.
Se rezolva repede.....o taxa de timbru de 2 lei, un timbru judiciar de 15 bani si o cerere pe care o completati la arhiva judecatoriei care a pronuntat aceea hotarare.
buna ziua
sdresati/va instanteie care a pronuntat hotararea cu cerere pentru legalizare ,taxa este specificata mai sus .
Multumesc tutror pentru promtitudine!

"Actul e valabil daca va avea stampile.
Mergeti la instanta unde a avut loc procesul si legalizati hotararea judecatoreasca. " - actul are pe verso un timbru judiciar de 5000 lei + o stampila mare in care sunt inscrise nr. dosarului si cuvintele " definitiva prin nerecurare". Ambele sunt stampilate cu stampila rotunda a arhivei judecatoriei. Deci, asta nu reprezinta legalizare ?
Din ce spuneti hotararea a fost legalizata.
In acest caz care sa fie problema?
Hotararea nu are cum sa nu fie valabila.
Doar sa nu se fi exercitat o cale de atac ( o revizuire spre exemplu ) si hotararea sa fie desfiintata.

Dar nu exista nimic care sa indice asa ceva diin ce ati relatat.

Din ce motiv se afirma ca nu ar fi valabila hotararea?

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)