avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia86

Activitate lavinia86

Iti multumesc pt feedback! Deci sansele sunt minime iar fratele ar trebui sa mearga pe ideea de prescriere a debitului. Daca parintele a trecut apartamentul pe numele surorii, fratele nu poate ataca in instanta acest fapt? intelesesem ca un parinte nu poate vinde catre un copil un apartament, nu am verificat insa acuratetea informatiei, ma puteti ajuta?
Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un sfat referitor la urmatoarea situatie?
Persoane implicate: frate + sora si praintii lor. Sora il ajuta pe frate cu 10000 EUR in 2004 in baza unui act la notar. Intelegerea a fost ca apartamentul parintilor sa il preia sora in urma acestui ajutor de 10000 EUR. Acum sora pune problema recuperarii acestor 10000 EUR, desi in momentul de fata, apartamentul deja a fost trecut de parinti pe numele ei, acestia fiin in viata. Apartamentul e de 4 camere, valoreaza undeva peste 40000 EUR, insa in 2004 cu siguranta pretul era mai jos.
Din punctul meu de vedere, fratele nu ar trebui sa mai achite nimic.
Ce sanse de recuperare pe cale juridica a celor 10000 EUR dati in 2004 are sora?
Va multumesc anticipat pt feedback! Toate cele bune.
Răspuns la discuția Daune muscaturi caini
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
O zi cat mai frumoasa!
Inca o intrebare daca nu va deranjez prea mult! La cat timp persoana vatamata are dreptul legal sa solicite dauna? daca , sa spunem, doreste daune dupa 4-5 luni, o mai poate face?
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Best regards,

As vrea sa precizez ca tata nu vrea sa depuna plangere la politie, in ce baza se poate cere aceasta despagubire? ce suma se poate solicita ca daune?
Va multumesc mult!
Buna ziua!
Va solicit ajutorul in legatura cu o problema: tatal meu a fost chemat de catre o cunostinta la casa unde locuia unde s-a intamplat sa fie muscat de cainele acestuia; imediat cand sa iasa din curte a mai fost muscat de 2 maidanezi.
Se poate solicita despagubire proprietarului cainelui? nu s-a depus plangere la politie, ar trebui? Muscaturile au fost pe intregul picior, destul de urat, de la urgente i s-a dat medical minim 5 zile.
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Buna seara!
M-ar interesa daca legislatia actuala permite angajatului obtinerea unui concediu de odihna de 12 zile in aceeasi luna (perioada 11-27 august sa zicem) sau sta la latitudinea angajatorului sa iti aprobe pt o asemenea perioada?
Multumesc pt raspuns!
Numai bine!
Răspuns la discuția Mostenire datorii de la parinti
Multumesc frumos pt rasp, am scris gresit suma, e vb de 19000ron, 190mil in lei vechi, credit luat pe 5 ani.
Răspuns la discuția Mostenire datorii de la parinti
Multumesc pentru raspuns, voiam sa stiu, e tarziu daca fac un act notarial pt creditul pe care i l-am dat in urma cu un an?
Buna ziua!
Am o nelamurire in legatura cu mostenirea pe care mi-o vor lasa parintii. Situatia mea sta in felul urmator: l-am ajutat pe tatal meu cu un credit bancar in valoare de 1900ron, as vrea sa stiu, in cazul in care imi va lasa mostenire (mai tarziu ca acum nu e cazul )apartamentul in care locuieste, se poate ca eu sa preiau si eventualele lui datorii? adica exista vreo modalitate de a demonstra ca acel credit a fost facut pt el si sa nu mai preiau datoriile (in cazul in care exista)?
Cum este mai bine , sa merg la notar si sa intpcmesc un act care sa ateste ca el a beneficiat de banii respectivi?