avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate werto

Activitate werto

Răspuns la discuția explozie hublou masina de spalat
Am mai cautat putin pe net si am gasit ca nu e deloc singular cazul meu. Nici macar nu e specific marcii si modelului meu de masina.

De exemplu: [ link extern ]

si

[ link extern ]

Modelele de masina sunt diferite in cele 3 cazuri, insa un numitor comun e ca toate trei (inclusiv a mea) sunt in jurul "varstei" de 18 luni. S-ar putea ca fabricantul sticlei sa fie de asemenea comun, insa pana nu vorbesc cu producatorul masinii mele, nu pot sa zic sigur.
Răspuns la discuția explozie hublou masina de spalat
In primul rand, multumesc pentru raspunsuri.

Apoi, am cautat si pe masina in sine si pe documentele asociate si nu apare nicaieri sigla vreunei organizatii de certificare. Pe certificatul de garantie apare ceva de genu "acest produs este conform cu standardele de calitate in vigoare". Fara sigla sau specificarea autorului afirmatiei respective. Declaratie de conformitate separata nu am primit cand am cumparat-o. Daca pe actele dvs. mai scrie ceva, spuneti-mi si mie, sa am un punct de plecare.

In ceea ce priveste marca si tipul masinii as vrea sa nu o dezvalui deocamdata din urmatorul motiv. Ma gandeam sa-i propun directorului firmei respective urmatorul troc (sa-mi spuneti daca din punct de vedere juridic e fezabil): eu renunt la orice pretentii de despagubire (in scris), nu fac publica povestea (in sensul ca nu fac publice datele masinii), iar ei (tot in scris) recunosc ca defectul nu a fost provocat intentionat de catre mine (utilizator), isi asuma responsabilitatea pentru gasirea cauzei defectiunii si fac demersurile necesare sa culeaga masina si s-o trimita la un laborator specializat.

Ce ziceti?
Răspuns la discuția explozie hublou masina de spalat
Mda, i-am sesizat. Mi-au raspuns ca nu au astfel de competente. La ei pot sa ma adresez daca vreau ca producatorul sa-mi inlocuiasca masina sau sa-mi repare ceva la ea sau sa-mi dea banii inapoi, iar producatorul refuza. Dupa cum am mai precizat, nu asta caut. Eu as vrea sa ia cineva ceva masuri sa nu se mai intample.
Răspuns la discuția explozie hublou masina de spalat
La producator m-am plans. Mi-au spus ca o sa trimita pe cineva la fata locului, da' sa-mi fac programare saptamana viitoare. Asta dupa ce am vorbit cu vreo 4 tipi tehnici care nu stiau sa spuna nimic tehnic, 2 secretare cam intepate si un director care imi zicea ca e imposibil sa se intample asa ceva, deci nu s-a intamplat si eu probabil am visat. Nu ma intereseaza compensatiile, ce as vrea sa obtin de la ei e o explicatie plauzibila a fenomenului, pe care, dupa dicutiile purtate, ma indoiesc ca o voi primi de la "expertul" lor.

Intre timp, eu stau cu cioburile in baie ca sa fie totul exact cum le-am gasit, ca sa aiba oamenii cat mai multe informatii atunci cand vin saptamana viitoare. In acelasi timp, mi se pare foarte probabil ca ei sa incerce sa ascunda sub pres treaba, si au destule metode s-o faca. Asta mi se pare periculos pentru utilizatorii de masini de spalat. Eu n-as vrea sa-mi stiu copilul intr-o baie cu o masina de spalat care imprastie cioburi.

In concluzie, repet intrebarea, am unde sa merg (o a treia parte) sa reclam fenomenul si sa cer investigatii?
Imi vedeam linistit de treburile mele prin casa cand aud un zgomot foarte puternic (ca si cum ar trece un bolovan cu viteza printr-un geam). Ma uit in baie si vad ploaie de cioburi pe jos si gaura in hubloul de la masina de spalat. Nu mi-e clar ce s-a intamplat. Masina de spalat nu era pornita, hubloul era deschis, nimic din jur n-avea cum sa genereze asa un impact cat sa faca pulbere hubloul respectiv (destul de gros de altfel). As vrea sa stiu daca pot depune o plangere impotriva producatorului masinii respective si unde ar trebui s-o adresez. Nu ma intereseaza sa-mi inlocuiasca hubloul sau chiar masina in intregime, oricum imi iau alt model si alt producator. Ce ma ingrijoreaza e ca daca eram in baie in momentul respectiv, nu ma vedeam bine.

Multumesc