avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... explozie hublou masina de spalat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

explozie hublou masina de spalat

Imi vedeam linistit de treburile mele prin casa cand aud un zgomot foarte puternic (ca si cum ar trece un bolovan cu viteza printr-un geam). Ma uit in baie si vad ploaie de cioburi pe jos si gaura in hubloul de la masina de spalat. Nu mi-e clar ce s-a intamplat. Masina de spalat nu era pornita, hubloul era deschis, nimic din jur n-avea cum sa genereze asa un impact cat sa faca pulbere hubloul respectiv (destul de gros de altfel). As vrea sa stiu daca pot depune o plangere impotriva producatorului masinii respective si unde ar trebui s-o adresez. Nu ma intereseaza sa-mi inlocuiasca hubloul sau chiar masina in intregime, oricum imi iau alt model si alt producator. Ce ma ingrijoreaza e ca daca eram in baie in momentul respectiv, nu ma vedeam bine.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 00:13, 17 August 2009
Cautati datele producatorului pe actele masinii de spalat si faceti plangere chiar la ei, direct.
Ced ca puteti solicita cel putin daune in c/v masinii.
La producator m-am plans. Mi-au spus ca o sa trimita pe cineva la fata locului, da' sa-mi fac programare saptamana viitoare. Asta dupa ce am vorbit cu vreo 4 tipi tehnici care nu stiau sa spuna nimic tehnic, 2 secretare cam intepate si un director care imi zicea ca e imposibil sa se intample asa ceva, deci nu s-a intamplat si eu probabil am visat. Nu ma intereseaza compensatiile, ce as vrea sa obtin de la ei e o explicatie plauzibila a fenomenului, pe care, dupa dicutiile purtate, ma indoiesc ca o voi primi de la "expertul" lor.

Intre timp, eu stau cu cioburile in baie ca sa fie totul exact cum le-am gasit, ca sa aiba oamenii cat mai multe informatii atunci cand vin saptamana viitoare. In acelasi timp, mi se pare foarte probabil ca ei sa incerce sa ascunda sub pres treaba, si au destule metode s-o faca. Asta mi se pare periculos pentru utilizatorii de masini de spalat. Eu n-as vrea sa-mi stiu copilul intr-o baie cu o masina de spalat care imprastie cioburi.

In concluzie, repet intrebarea, am unde sa merg (o a treia parte) sa reclam fenomenul si sa cer investigatii?
Sesizati protectia consumatorului.....
Mda, i-am sesizat. Mi-au raspuns ca nu au astfel de competente. La ei pot sa ma adresez daca vreau ca producatorul sa-mi inlocuiasca masina sau sa-mi repare ceva la ea sau sa-mi dea banii inapoi, iar producatorul refuza. Dupa cum am mai precizat, nu asta caut. Eu as vrea sa ia cineva ceva masuri sa nu se mai intample.
Este evident ca acea masina a avut un viciu ascuns.
Toti marii fabricanti au sisteme de calitate si sunt agreeati de un Organism de certificare, care de regula apare, cel putin ca sigla, pe documenteel cu care ati cumparat masina respectiva.

Acest Organism de certificare a calitatii este extern firmei producatoare si are dreptul sa inchida linia de fabricatie daca se constatat abateri care afecteaza produsul final.

Va puteti adresa lor, pentru ca fabricantul nu doreste sa fie cunsocut ca produsul lui poate sa aiba un viciu atat de grav si vor incerca desigur sa aplaneze doar in fata dvs situatia, probabil.

Un astfel de eveniment este intradevar periculos pentru utilazatori, si daca nici Organismul de ecrtificare nu va ia in seama si nu reactioneaza, poate este util sa solicitati sprijinul mass-media. Atunci cu siguranta vor reactiona ;)

Eu una asa vrea sa stiu marca masinii dvs, pentru ca si eu am copii.

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de afară o mașină cu dlr (lumini led) în locul proiectoarelor. nu știu, și nu cred că sunt montate în fabrică, aș putea avea probleme cu legea din cauza lor? Albertobu Albertobu Va salut! Am cumparat de afara o masina cu DLR (lumini led) in locul proiectoarelor. Nu stiu si nu cred ca sunt montate de fabrica, ci mai degraba zic ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Probleme masina de spalat in garantie- arctic inger_albastru78 inger_albastru78 Am cumparat o masina de spalat Arctic in decembrie anul trecut . Inca de la prima spalare am observat ca aceea masina are un defect, un scartait. I-am sunat ... (vezi toată discuția)
Refuz reparare/ înlocuire mașina spălat in garanție Catalinch Catalinch Buna ziua, am cumpărat o mașina de spălat, la 2 săptămâni s-a stricat, s-a ars placa electrică, am sunat, au venit si au reparat-o. Dupa câteva zile ... (vezi toată discuția)