avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate alina_bt

Activitate alina_bt

Răspuns la discuția mersul dosarului penal
Multumesc pentru feedback,

Sa inteleg ca chiar daca organul de cercetare penala va propune NUP , decizia finala oricum o va lua procurorul iar decizia procurorului de a ma cita pentru o declaratie in calitate de invinuit inseamna ca lucrurile vor avea probabil repercusiuni mai grave.

Va multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra mersului dosarului penal

In urma cu 1 luna de zile mi-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis de conducere conform categoriei din care face parte vehiculul respectiv. Mentionez ca la acea data aveam efectuata atat scoala cat si trecerea examenului teoretic cu politia pentru acesta noua categorie, ramanand doar ex practic.
Din cele citite pe forum am inteles ca ar exista sanse pentru NUP si amenda administrativa (fara antecedente, cooperare cu politia).

In acest moment dosarul meu este la cercetari penale. Daca se va dispune solutia de mai sus, acesta va fi data de cei de la cercetari penale sau va urma o infatisare si declaratie la procuror urmand ca acesta sa decida ce se va intampla cu dosarul meu. ?

Iar daca voi fi chemata la audiere la parchet voi fi chemata in calitate de inculpata ? ( si ar fi probabil o buna idee sa merg insotita de un avocat la aceasta audiere ?)

Va multumesc anticipat