Buna ziua! As vrea sa stiu urmatoarea:
Mama acum 18 ani a cumparat de la stat(prin instanta,si toate cele),partea de casa care apartinea Statului!mama nestind ca dupa ce cumpara partea si trebuia sa mearga cu chitanta la notar sa se intabuleze casa pe noi(mama,eu,fratele) au trecut atatia ani,mama nestiind ca nu se trece la nume fara sa mergi la notar,ne-am trezit dupa atatia azi ca staul este inca proprietar pe 15% din casa,chitanta o mai avem,dar la cartea funciara nu vor sa ne treaca la nume doar pe baza chitantei si sentintei de atunci,ce facem?,de la cartea funciara ne-au zis sa mergem la gospodaria comunala unde am platit chitanta sa rezolve ei problema,ca cica mama nu a platit unde trebuia chitanta ca trebuia la primarie si ea a platito la gospodaria comunala,dar acolo au trimiso dupa proces sa plateasca,ii cam complicata treaba,si inca ceva,au zis de la cartea funciara sa mergem la gospodaria comunala sa ne radieze sulta,dar gospodaria comunala nu se mai ocupa cu asta,ci a preluat primaria sarcinile lor!si de la primaria ne-or zis ca ei nu ne pot sa o adeverinta ca am platit sulta deoarece nu am platito la ei,ca de la cartea funciara au zis ca daca le ducem o adeverinta de la gospodaria comuna aca am platit chitanta(desi aveam originalul),ne trece pe noi singuri proprietari,dar gospodaria nu ne poate da ca nu mai are datele ca leo cedat primarie,va multumesc
Buna ziua!Am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta,am fost la notar ca sa imi treaca casa la nume,fiind 6 cooproprietari cu mine,ceilalti 5 au dat declaratie ca renunta la tot pt mine,notarita nu ma trecut pe mine ca singur mostenitor de la bunica ca despre mostenirea bunicii ii vorba,ia trecut pe actul de mostenitor pe cei 5 unchi ai mei si pe mine,normal nu trebuia sa ma treaca doar pe mine in acel certificat si pe cei 5 sa ii treaca ca fiind straini de succesiune?acum nu exista succesiune deci noi avem parte de 1/6 din acel bun.Acum notara mia spus ca trebuie sa faca tusica mea si o donatie cum partea ei din casa ca ea ca ea are inca jumate din casa fara partea din 1/6 .intrebarea este daca notara mia facut certificatul de mostenitor fara succesiune care sunt la ea declaratile ca cei 5 renunta la partea lor in favoarea mea,se mai poate modifica acel certificat sa se scrie si succesiunea pe el?dar se poate trece in acel ceritificat de mostenitor si donatia tusicii mele a jumatatii de case + partea ei de 1/6?va rog ajutati-ma.poate nu ati inteles exprimarea mea.