avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate sonia_01

Activitate sonia_01

Răspuns la discuția donatie in timpul casatoriei
nu cred ca va fi cazul de divort vreodata, si chiar daca ar fi.... as renunta la tot (mai putin copii) decat sa ajung sa ma "rafuiesc" cu sotul meu prin tribunale.

voiam doar sa stiu cum stau eu in privinta casei (sau noii case - daca o vom achizitiona)

nu mi se pare corect totusi, pentru ca atunci cand a primit casa prin donatie, ea era neimbunatatita, iar de atunci si pana acum am facut imbunatatiri la ea cu banii munciti impreuna. dar asta e!!! oricum nu aveam nici un cuvant de spus in momentul cand s-au facut actele de donatie.

multumesc inca o data pentru raspunsuri si ma voi gandi la tot ceea ce mi-ati spus.

o zi frumoasa tuturor
Răspuns la discuția donatie in timpul casatoriei
noi ne gandeam sa vindem casa si sa cumparam o alta casa cu banii incasati de pe casa vanduta (primita de sotul meu prin donatie).

daca vom face acest lucru, eu voi avea dreptul la noua casa?
Răspuns la discuția donatie in timpul casatoriei
ma gandeam eu ca asa e, desi sotul meu ma asigura ca donatia s-a facut la amandoi, desi in contractul de donatie scrie clar "donam....ca bun propriu al acestuia"....

multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua,

Casa in care locuim are urmatoarea poveste: in urma mortii bunicului sotului meu, s-a deschis succesiunea si s-a impartit casa si pamantul aferent intre bunica, tatal si matusa sotului meu. Apoi toti trei au donat aceasta casa si pamantul aferent sotului meu. De fapt, pe actul de donatie scrie asa: "x, y si z in calitate de donatori si A casatorit cu B in calitate de donatar......noi, x,y,si z donam fara nici o rezerva pentru noi, nepotului, respectiv fiului nostru A, ca bun propriu al acestuia in conditiile art.31 lit.b din Codul Familiei, intregul drept de proprietate asupra imobilului, proprietatea nostra indiviza, situat in....etc"

Intrebarea mea este, in caz de divort, toata proprietatea ramane sotului meu sau am si eu dreptul asupra ei?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.