avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate vasilebila

Activitate vasilebila

D-na, D-le, in limita timpului de care dispuneti , va rog o consultatie juridica ...
1. Sunt un fost DG al unei institutii (XXX) eliberat din functie 31.01.2005..
2. In 2004, institutia XXX a fost data in judecata pe „evacuare si despagubiri”, la Judecatoria Brasov, de catre o persoana fizica, proprietara unui teren (aprox 1800 mp) prin certificat mostenire, teren cumparat in 1934, intabulat si inscris inca din 1935 in Cartea Funciara Braso, impozite platite... Din acte era clar ca terenul era al proprietarei, institutia XXX primind si o adresa de la Serviciul Patrimoniu Imobiliar Brasov care confirma acest lucru ..
3. Din acest teren, numai o suprafata de 520 mp (+ 156 mp dintr-o parcela vecina) era dat in administrarea institutiei XXX, trecut in inventar ca bun public al statului, in timp, 1965-prezent, prin legi de organizare, fara sa existe un titlu pentru Statul Roman. Trecerea abuziva s-a facut inca din 1965, cu un asa numit Acord de Principiu al Sf. Pupular Brasov, care insa avea o clauza: se cerea stabilirea posesie.... Pe acest teren institutia avea o platforma de 676 mp, formata dintr-o imprejmuire de sarma si aparatura de masurare ...
NU vreau sa lungesc ...
4. La unul din termenele procesului, persoanele imputernicite de mine (director de zona si juristul subunitatii) sa reprezinte institutia XXX pe toata durata procesului, au chemat ca parte in proces si Satatul Roman – MFP pentru ca astfel instanta sa se propunte si cine este proprietarul de drept al terenului .. In paralel am incheiat cu reclamanta un ACORD de eliberare a terernului , pentru a scapa de despagubirile (50 milioane ROL) solicitate pentru folosinta teren, toate astea , bineinteles, la sugestia juristului ...
5. Si aici intervine problema: inainte de ultima infatisare la proces fara stirea mea cei imputerniciti renunta la CEREREA de ARATARE invocata anterior , prin citarea Statului Roman ... Reclamanta renunta la judecata, despagubiri , etc pe baza ACORDUL de eliberare teren si procesul se incheie cu art 246 Cpc ... in 12.01.2005. Drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Din pacate, personal nu am mai putut face recurs, nu am luat nota de COMUNICAREA cu privire la INCHEIEREA SENTINTEI din 12.01.2005 , deoarece ...
6. Mai departe pentru mine s-a rupt firul pentru ca in 31.01.2005 am fost eliberat din functie ... Fapt este ca acum, dupa aproape 5 ani, sunt dat in judecata de actuala conducere pe motiv de „raspundere civila delictuala” ... Nu cunosc in detaliu justificarea deoarece nu am primit citatia.. inca....
Intrebari care se pun:.
a. Raspundere civila delictuala de acest gen (daca exista !...) nu are un termen de prescriptie ..... ??
b. Actuala conducere a stiut de "DELICTUL meu " inca de la 31.01.2005, de ce ma da in judecata dupa aproape 5 ani?

Dupa mine ar fi trebuit sa se deschida de institutia XXX „Actiunea in revendicare imobiliara „ sau "Actiune in Constatare" si se stabilea dreptul de proprietate, se putea scoate din domeniul public etc ... asta a fost si intentia mea la timpul acela ..
Va multumesc pentru rabdarea DVs de a citi acest demers.
buna ziua. va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
sunt un fost conducator de unitate (acum 5 ani). acum lucrez tot in aceiasi unitate dar pe un alt post.
Aflu pe surse, fara sa primesc inca de la judecatorie, ca sunt dat in judecata pe drept civil - respundere delictuala pentru o problema de decizie in timpul mandatului meu. Pe fond nu exista ceva care sa aduca prejudicii , dar "trebuie" un proces , probabil in regim de a face valva, persecutie , etc ... Din discutii verbale am aflat ca sa s-a hotarat intr-o sedinta de CA Consliul de Admnistratie al unitatii trimiterea in judecata. Nu am fost anuntat oficial de institutie ..
INTREBARI:
1. CA si conducerea puteau lua o hotarare de trimitere in judecata a unui om fara o cercetare admnistrativa? Exista asa ceva ? in cazul darii in judecata? Stiu ca exista pt orice abatere si sanctionare a unui salariat ... In cazul de fata nu exista un control a unei institutii abilitate , etc care sa propuna asa ceva ...
2. Nu trebuia sa fiu informat oficial inainte de chemarea in judecata? Nu trebuia sa existe si un punct de vedere al meu scris si prezentat in consiliu de admnistratie??

va multumesc anticipat
Actuala conducere ma in urma cu 5 ani , unitatea pe care o conduceam a fost data in judecata ca utiliza un teren proprietatea unei persoane fizice,