buna ziua. va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
sunt un fost conducator de unitate (acum 5 ani). acum lucrez tot in aceiasi unitate dar pe un alt post.
Aflu pe surse, fara sa primesc inca de la judecatorie, ca sunt dat in judecata pe drept civil - respundere delictuala pentru o problema de decizie in timpul mandatului meu. Pe fond nu exista ceva care sa aduca prejudicii , dar "trebuie" un proces , probabil in regim de a face valva, persecutie , etc ... Din discutii verbale am aflat ca sa s-a hotarat intr-o sedinta de CA Consliul de Admnistratie al unitatii trimiterea in judecata. Nu am fost anuntat oficial de institutie ..
INTREBARI:
1. CA si conducerea puteau lua o hotarare de trimitere in judecata a unui om fara o cercetare admnistrativa? Exista asa ceva ? in cazul darii in judecata? Stiu ca exista pt orice abatere si sanctionare a unui salariat ... In cazul de fata nu exista un control a unei institutii abilitate , etc care sa propuna asa ceva ...
2. Nu trebuia sa fiu informat oficial inainte de chemarea in judecata? Nu trebuia sa existe si un punct de vedere al meu scris si prezentat in consiliu de admnistratie??
va multumesc anticipat
Actuala conducere ma in urma cu 5 ani , unitatea pe care o conduceam a fost data in judecata ca utiliza un teren proprietatea unei persoane fizice,