avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare casata de curtea de apel, declinare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare casata de curtea de apel, declinare competenta fond

Am urmatoarea speta:

Am dat in judecata o institutie pt 2 capete de cerere:
1) nenominalizare persoana de catre consiliul de administratie pt grupa a II-a de munca, cu toate ca a existat cadrul legal (ordinul 50/1990)
2) obligare institutie eliberare adeverinta.

La fond, am pierdut cu motivarea: "nu a fost nominalizat de catre consiliul de admnistratie si din aceasta cauza nu i se poate elibera adeverinta".

La Curtea de Apel Constanta, s-a casat sentinta de la fond pe motiv ca s-a raspuns doar la al doilea capat de cerere, respectiv "obligare instutie eliberare adeverinta" si s-a trimis la rejudecare la Tribunalul Tulcea, prima instanta.

Cazul a fost rejudecat de Tribunalul Tulcea si iata hotararea luata, care am gasit-o pe internet:

24/11/2010 Disjunge capătul de cerere privind reconstituirea hotărârii Consiliului de Administraţie, prin care s-a decis încadrarea salariaţilor în grupa II de muncă, de capătul de cerere privind eliberarea unei adeverinţe. Admite excepţiile necompetenţei materiale şi teritoriale a Tribunalului Tulcea. Declină competenţa de soluţionare a capătului de cerere cu privire la reconstituirea hotărârii Consiliului de Administraţie prin care s-a decis încadrarea salariaţilor în grupa II de muncă, în favoarea Judecătoriei Brăila. În temeiul art. 244 pct.1 Cod procedură civilă; Suspendă capătul de cerere privind obligarea pârâtei la eliberarea unei adeverinţe, până la soluţionarea capătului de cerere privind reconstituirea hotărârii Consiliului de Administraţie prin care s-a decis încadrarea salariaţilor în grupa II de muncă. Soluţionare

Ce pot face in aceste conditii?
Mi se parea normal ca sa fie judecata cauza la Tulcea si nu sa ne plimbe prin toata tara. Pot face recurs la hotararea de a stramuta procesul?
Noi nu ne putem deplasa la Braila.
Dupa ce se va da o solutie pentru primul capat, tribunalul se va sesiza singur sa dea o solutie pentru al doilea capat de cerere sau trebuie sa facem noi alte demersuri?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 11:48, 27 Noiembrie 2010
Puteti face recurs in termen de 5 zile in privinta declinarii competentei. Dupa solutionarea capatului de cerere disjuns trebuie sa solicitai repunerea cauzei pe rol
Nu mai puteti face recurs in 5 zile impotriva incheierii de declinare a competentei, in urma modificarilor aduse codului de procedura civila intrate in vigoare chiar in cursul zilei de ieri, 25.11.2010. Declinarea competentei probabil s-a dispus doarece societatea a carei hotarare de consiliu de administratie se solicita a fi reconstituita este din Braila. Dupa ce se va solutiona dosarul cu privire la hotararea consiliului, in mod irevocabil, veti formula o cerere de repunere pe rol a cauzei de la Tribunalul tulcea cu privire la eliberarea adeverintei.
asa cum spune Dl av. Dan Top trebuie sa faceti recurs ( verificati daca s-a dat acel termen de 5 zile pentru recurs ).
in recurs motivati ca judecatoria este competenta sa judece numai si numai in cazul in care nu se mai gaseste arhiva unitatii sau unitatea nu mai exista, la care ati lucrat si precizati ca ati cerut sa fie unitatea obligata sa va incadreze in gr.II de munca asa si cum colegii dvs. au fost incadrati.
in cazul in care nu se mai poate din cauza acelei legi ( eu stiu ca va intra in vigoare ) formulati exceptie de necompetenta materiala si teritoriala a judecatoriei motivata la fel ca mai sus ( ca si recursul ).
Nu am primit inca nimic acasa. am citit hotararea pe internet. 5 zile dupa ce primsc hotararea acasa? Unitatea exista acum in Bucuresti, nicidecum la Braila si are si a avut tot timpul un punct de cercetare la Tulcea. Noi am dat in judecata unotatea din Bucuresti pt ca ea trebuia sa faca nominalizarea si eliberarea de adeverinta.
Recursul privind declinarea competentei se va judeca la Curtea de Apel Constanta?

Alte discuții în legătură

Se poate muta un proces in alt oras? paladan paladan stimati avocati, sunt din Onesti , divortata, cu un copil de 5 ani care mi-a fost incredintat in ingrijire printr-o hotarare judecatoreasca data de tribunalul ... (vezi toată discuția)
Recurs tribunal tulcea elena_1234 elena_1234 Am dat in judecata un institut de cercetari deoarece nu a vrut sa elibereze o adeverinta de incadrare in gr ii de munca pentru tatal meu. Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)