Am 2 intrebari:
-La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile adresate instantei se judeca de urgenta si cu precadere in sedinta publica, in completul stabilit de lege. ,,.
e normal intr-o asemenea situatie instanta sa dea termene de 3-4 saptamini ?
-Poate o instanta de contencios administrativ sa invoce din oficiu necompetenta teritoriala atit timp cit reclamantul a ales sa depuna plingerea la instanta tribunalului de la domiciliul piritei,contrarart10(3)din legea 554 si mai ales sa decida mutarea intr-o localitae ce nu are legatura nici cu dom piritei nici relamantului??
Mai mult se poate invoca aceasta necompetenta teritoriala,din oficiu ..dupa al doilea termen..?Instanta nu avea obligatia de la primull termen sa-si verifice competenta teritoriala?
un termen de 3-4 saptamani este rezonabil in conditiile in care un judecator poate intra si cu 80-90 de dosare intr-o sedinta de judecata. Din pacate, gradul de incarcare al instantelor este foarte mare, astfel ca si in situatiile extrem de urgente se iau masuri cu destula intarziere.
Ar fi bine sa va angajati un avocat - el ar putea sa va explice ce se intamplla si sa va ajute sa obtineti maximum din acest proces.
Aveti in continuare prevederile art 22 din Legea nr 544/2001. In lege se specifica exact unde trebuie facuta plangerea. Reclamatie administrativa s-a facut?
ART. 22
(1) În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice.
Prin urmare avem de-a face cu o competenta teritoriala alternativa . Competente sa solutioneze cererea dvs este fie Tribunalul in a carei raza teritoriala domiciliati, fie Tribunalul in a carei raza teritoriala isi are sediul institutia publica respectiva.
In acest caz, instanta isi poate declina competenta si nicidecum sa ridice exceptia de competenta teritoriala din oficiu.
Comunicare
qwerta
Am urmatoarea nelamurire.Instanta unui Tribunal sesizata pe Legea contenciosului administrativ invoca din oficiu ,dupa 3 termene ca nu are competenta ... (vezi toată discuția)