Am urmatoarea nelamurire.Instanta unui Tribunal sesizata pe Legea contenciosului administrativ invoca din oficiu ,dupa 3 termene ca nu are competenta teritoriala de a judeca cauza ,hotarind trimiterea catre o alta instanta.In acest caz fiind vorba de o incheiere de sedinta ,de o hotaririe ceva..dreptul de recurs fiind scurt ,in cazul in care recalamantul nu participa la sedinta cerind scris judecarea in lipsa ,primeste acea hotarire sau cum, sar numi ea , acasa,motivata , pentru a putea face recurs? In cit timp o primeste?
Dacă excepţia de necompetenţă a fost admisă instanţa pronunţându-se printr-o hotărâre de declinare a competenţei, se declară necompetentă astfel încât se va dezin-vesti şi, totodată va dispune trimiterea cauzei acelei instanţe competente sau acelui organ cu atribuţii jurisdicţionale competent.
Împotriva acestei hotărâri, partea nemulţumită are deschisă calea recursului în termen de 5 zile de la data pronunţării ei (art.158 alin.3 c.pr.civ.).
Comunicarea actelor de procedură se face ori de câte ori legea procesuală civilă prevede necesitatea efectuării unei asemenea operaţiuni. De comunicarea anumitor acte de procedură legea procesuală civilă leagă , de cele mai multe ori, curgerea unui termen sau a unor alte efecte juridice procesuale. Aşa, de exemplu, de comunicarea copiei de pe hotărârea instanţei este legată curgerea termenului pentru exercitarea căilor de atac (art. 284 c.proc.civ. pentru apel, art.301 c.proc.civ. pentru recurs, etc.).