avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicare

Am urmatoarea nelamurire.Instanta unui Tribunal sesizata pe Legea contenciosului administrativ invoca din oficiu ,dupa 3 termene ca nu are competenta teritoriala de a judeca cauza ,hotarind trimiterea catre o alta instanta.In acest caz fiind vorba de o incheiere de sedinta ,de o hotaririe ceva..dreptul de recurs fiind scurt ,in cazul in care recalamantul nu participa la sedinta cerind scris judecarea in lipsa ,primeste acea hotarire sau cum, sar numi ea , acasa,motivata , pentru a putea face recurs? In cit timp o primeste?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 6 Aprilie 2009
Dacă excepţia de necompetenţă a fost admisă instanţa pronunţându-se printr-o hotărâre de declinare a competenţei, se declară necompetentă astfel încât se va dezin-vesti şi, totodată va dispune trimiterea cauzei acelei instanţe competente sau acelui organ cu atribuţii jurisdicţionale competent.
Împotriva acestei hotărâri, partea nemulţumită are deschisă calea recursului în termen de 5 zile de la data pronunţării ei (art.158 alin.3 c.pr.civ.).

Comunicarea actelor de procedură se face ori de câte ori legea procesuală civilă prevede necesitatea efectuării unei asemenea operaţiuni. De comunicarea anumitor acte de procedură legea procesuală civilă leagă , de cele mai multe ori, curgerea unui termen sau a unor alte efecte juridice procesuale. Aşa, de exemplu, de comunicarea copiei de pe hotărârea instanţei este legată curgerea termenului pentru exercitarea căilor de atac (art. 284 c.proc.civ. pentru apel, art.301 c.proc.civ. pentru recurs, etc.).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicare intampinare natyca natyca Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat ... (vezi toată discuția)
Model de cerere recurs - declinare de competenta etta etta Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere recurs impotriva unei hotarari de declinare a competentei? Cererea se adreseaza instantei superioare in grad celei ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta mars_on_line mars_on_line Buna ziua, de ce se declina competenta de judecata a jud. sect 6 buc.catre jud.sect.5 buc. atata timp cat reclamantul ,;persoana fizica,locuieste in sect.6 iar ... (vezi toată discuția)