avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... model de cerere recurs - declinare de competenta
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

model de cerere recurs - declinare de competenta

Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere recurs impotriva unei hotarari de declinare a competentei? Cererea se adreseaza instantei superioare in grad celei care a pronuntat hotararea de declinare si se depune la instanta care a pronuntat hotararea de declinare a competentei? Cat este taxa de timbru? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:18, 24 Aprilie 2008
Împotriva acestei hotărâri, partea nemulţumită are deschisă calea recursului în termen de 5 zile de la data pronunţării ei (art.158 alin.3 C.proc.civ.). Exercitarea unei căi de atac chiar de partea care a cerut declinarea competenţei, nu împiedică instanţa dezînvestită să trimită dosarul de îndată instanţei competente sau organului cu atribuţii jurisdicţionale competent.

Cererea de recurs se depune , sub sanctiunea nulitatii, la instanta a carei hotarare se ataca.
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare qwerta qwerta Am urmatoarea nelamurire.Instanta unui Tribunal sesizata pe Legea contenciosului administrativ invoca din oficiu ,dupa 3 termene ca nu are competenta ... (vezi toată discuția)
Admitere exceptie de necompetenta -sentinta fara cale de atac dinaion dinaion Buna seara! Am introdus o actiune impotriva unei pers juridice, actiune introdusa in baza dreptului comun, respectiv incalcarea OG ... (vezi toată discuția)
Ce sume sunt de competenta judecatoriilor mihaela vizintin mihaela vizintin Am fost data in judecata pentru suspendarea executarii silite pt. un cec refuzat la plata.Puteti sa-mi spuneti daca indiferent de suma inscrisa pe fila cec ... (vezi toată discuția)