Am introdus o actiune impotriva unei pers juridice, actiune introdusa in baza dreptului comun, respectiv incalcarea OG 137/2000(discriminare)
Paratul a ridicat o serie de exceptii, printre care si exceptia necompetentei materiale, motivand ca trebuia sa fac actiune la Curtea de Apel-sectia contencios.
Desi am cerut respingerea exceptiei,motivand ca actiunea mea este o actiune necontencioasa, instanta a admis exceptia necompetentei materiale, si a declinat compenta Curtii de Apel-sectia contencios.
Problema este ca va dura ceva timp(cateva luni) pana cand cei de la Curtea de Apel se vor lamuri despre ce este vorba, si vor retrimite inapoi dosarul spre rejudecare.
Ciudat este ca pe sentinta se mentioneaza FARA CALE DE ATAC
Din cate stiu , aveam dreptul sa atac aceasta sentinta.
Considerati ca este corect? Ce am de facut ptr a nu pierde timpul asteptand ca dosarul sa se trimita la CA, si cauza sa se judece.
Codul de procedura civila spune ca nu se poate ataca sentinta: "Art. 158. - Când în faţa instanţei de judecată se pune în discuţie competenţa acesteia, ea este obligată să stabilească instanţa competentă ori, dacă este cazul, un alt organ cu activitate jurisdicţională competent.
Dacă instanţa se declară competentă, va trece la judecarea pricinii, cel nemulţumit putând să facă, potrivit legii, apel sau recurs după darea hotărârii asupra fondului.
Dacă instanţa se declară necompetentă, hotărârea nu este supusă niciunei căi de atac, dosarul fiind trimis de îndată instanţei competente sau, după caz, altui organ cu activitate jurisdicţională competent. "