irina_stirbu2000 a scris:
Am deschis o actiune in contencios prin care cer instantei sa oblige in solidar Consiliul local si primaria la plata zilelor de concediu de odihna neefectuat .
Am solicitat sa se judece in lipsa,nu stiu ce intampinare au depus cei de la primarie ,dar am gasit ca s-a acordat o amanare pentru ca partile sa/si exprime punctul de vedere cu privire la exceptia de neconpetenta materiala a instantei de contencios administrativ.
Sa inteleg ca nu am adresat instantei care trebuia cererea?
Daca s-a ridicat o asemenea exceptie, este posibil ca actiunea dvs sa fi fost introdusa la o instanta necompetenta material. Exceptia necompetentei materiale are caracter absolut. :)
Daca sunteti personal contractual, atunci cererea dvs trebuia sa fie introdusa la Tribunalul Judetean - Sectia pentru conflicte de munca si litigii de munca in a carui circumscriptie teritoriala aveti domicililu.
Dacă excepţia de necompetenţă va fi admisă, instanţa pronunţându-se printr-o hotărâre de declinare a competenţei, se declară necompetentă astfel încât se va dezinvesti şi, totodată va dispune trimiterea cauzei acelei instanţe competente sau acelui organ cu atribuţii jurisdicţionale competent.