avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... schimbarea naturii litigiului din litigiu de munca in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

schimbarea naturii litigiului din litigiu de munca in contencios

As dori si eu o parere daca ma poate ajuta cineva.

Am o cerere la tribunal la sectia litigii de munca cu privire la recunoasterea vechimii in specialitate si rectificarea actelor de incadrare in munca pe un post contractual.

Capatul de cerere privind rectificarea hotararii de incadrare in munca a fost disjuns de completul litigii de munca si declinat spre solutionare la completul de contencios administrativ desi toate le-am sustinut ca fiind de competenta acestui complet la care am depus intreaga actiune.

Daca vreau sa invoc in fata completului de contencios administrativ necompetenta materiala a acestei sectii si nu platesc taxa de timbru, sustinand in continuare ca este litigiu de munca si solicitand declinarea competentei, iar ulterior se pronunta respingerea acestei necompetente:

1) nu risc sa imi fie anulata actiunea ca netimbrata

sau,

2) se amana timbrarea pana la stabilirea competentei materiale si naturii cererii?

Pe alta parte, ma gandesc si va intreb, daca achit taxa de timbru nu insemna sa recunosc ca cererea disjunsa la contencios este de natura contenciosului administrativ, si sa renunt la sustinerile cum ca cererea este de natura litigiilor de munca?

Cu alte cuvinte, care ar fi masurile care ar putea fi luate de instanta/efectele imediate dupa respingerea exceptiei de necompetenta materiala a completului de contencios administrativ asupra netimbrarii cererii?

Daca aveti cumva si o speta in sensul asta, v-as fi recunoscator.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
serviciuapasarichioi, utilizator
Cel mai recent răspuns: serviciuapasarichioi , utilizator 02:31, 30 Iunie 2010
atata timp cat nu v-a pus in vedere taxa de timbru pe care trebuie sa o achitati instanta nu este in masura sa puna in discutie exceptie de netimbrare.
Am intrebat in scopul de a fi pregatit daca instanta imi va pune in vedere sa achit taxa de timbru?

Vroiam sa stiu ce sa fac in situatia respectiva.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare in recurs a unui dosar solutionat cu comunicare cu altul necomunicat inca eagle_free eagle_free Intr-o cauza cu mai multe capete de cerere, unul dintre capete de cerere a fost disjuns si trimis la completul de contencios al tribunalului, iar celelelalte ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta materiala a instantei de contencios administrativ. irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Am deschis o actiune in contencios prin care cer instantei sa oblige in solidar Consiliul local si primaria la plata zilelor de concediu de odihna neefectuat ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)