avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conexare in recurs a unui dosar solutionat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conexare in recurs a unui dosar solutionat cu comunicare cu altul necomunicat inca

Intr-o cauza cu mai multe capete de cerere, unul dintre capete de cerere a fost disjuns si trimis la completul de contencios al tribunalului, iar celelelalte au ramas spre solutionare la completul de litigii de munca, care a fost initial investit, al aceluiasi tribunal.

Desi s-a invocat in fata ambelor complete de judecata ca toate capetele de cerere au stransa legatura intre ele, ca cel disjuns este capat secundar si ca d.p.d.v. material este competent completul litigii de munca fata de natura actului atacat (3 motive), cele 2 complete au admis exceptia de necompetenta materiala, au disjuns acel capat de cerere si au respins exceptia de conexiune ridicata in fata celui de-al doilea complet.

In sfarsit, in prezent au fost solutionate ambele dosare, iar la completul de litigii de munca a fost comunicata sentinta, iar termen pentru depunerea recursului se implineste maine.
In dosarul de contencios nu a fost comunicata inca sentinta.

Intrebarea este: Daca persoana respectiva formuleaza recurs cu motive incluse in dosarul de litigii de munca, si declara recurs in dosarul de contencios, urmand sa formuleze motivele dupa comunicarea sentintei, poate sa invoce in aceasta situatie exceptia de conexitate in fata instntei de recurs fara sa aibe formulate motivele in dosarul de contencios?

Si daca da, solicitarea conexarii trebuie sa se incadreze neaparat in motivele de recurs de la art. 304 cod proc. civ. ?

Sau aveti alta sugestie de abordare a problemei pentru conexarea acestor 2 dosare? (poate o suspendare a dosarului de litigii de munca pana se solutioneaza un eventual motiv de recurs prevazut de art. 304 pct. 3 cod proc. civ.)

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
eagle_free, utilizator
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 08:51, 27 Octombrie 2010
Normele care reglementează conexitatea sunt de natură dispozitivă, judecătorul are libertatea să aprecieze dacă este sau nu cazul să dispună conexarea. Instanţa va putea respinge excepţia, dacă socoteşte că aceasta este în interesul bunei administrări a justiţiei.
Excepţia de conexitate nu poate fi primită atunci când s-ar aduce o atingere regulilor de competenţă absolută.
Dar daca recursul pe care solicit sa il conexez este de-abia declarat si trimis prin posta odata cu celalalt recurs, nestiind numarul de dosar care se va forma, voi putea dupa primirea citatiei sa fac precizari completatoare?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
eagle_free, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de completare sentinta civila nitmar nitmar intr-o actiune am formulat o contestatie la un act administrativ fiscal si o obligatie de a face, respectiv sa fie obligata Adm financiara sa faca modificari ... (vezi toată discuția)
Cerere /instanta - perimata ? cristiannegru cristiannegru Actiunea in instanta a avut 2 capete de cerere: 1. - obligare adeverinta de munca - Arhivele Nationale 2. - obligare recalculare pensie - Casa Judeteana de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea naturii litigiului din litigiu de munca in contencios serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori si eu o parere daca ma poate ajuta cineva. Am o cerere la tribunal la sectia litigii de munca cu privire la recunoasterea vechimii in specialitate ... (vezi toată discuția)