avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere /instanta - perimata ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere /instanta - perimata ?

Actiunea in instanta a avut 2 capete de cerere:
1. - obligare adeverinta de munca - Arhivele Nationale
2. - obligare recalculare pensie - Casa Judeteana de Pensii.

Instanta de fond a suspendat judecarea capatului 2 de cerere, pana la solutionarea irevocabila a actiunii privind eliberarea adeverintei = capatul 2 de cerere.
Pentru capatul 1 de cerere a fost investita sa-l judece o alta instanta ( cea de contencios administrativ ).

Capatul 1 de cerere - a fost respins de instanta de contencios.

Dar, intre timp, am deschis un alt dosar, cu 2 capete de cerere - in care solutia finala a fost ca:
(1) - Arhivele Nationale - sunt obligate sa-mi elibereze adeverinta de munca - Fond si Recurs - castigate, definitiv si irevocabil /12.03.2013.
(2) - Arhivele Nationale - sunt obligate sa preia arhiva fostei societati lichidate si radiate - respins, irevocabil ( in urma Recursului /Arhivelor ) /14.01.2014.

Acum, am primit o Citatie - in care mi se cere:
- sa se depuna Concluzii asupra exceptiei de perimare a cererii ( capatul 2, dosarul fiind pus pe rol de instanta, din oficiu ).

Intrebare:
- daca parata Arhivele Nationale a fost obligata, intr-un alt dosar, sa-mi elibereze adeverinta de munca, ultima hotarare judecatoreasca - devenind definitiva si irevocabila, dupa recurs, la data de 12.03.2013,
1. - aceasta hotarare din alt dosar, este acceptata si de instanta care a cerut perimarea in dosar 1 ?
2. - pot invoca toate demersurile facute in alt dosar - pt. a se respinge exceptia de perimare a capatului 2 de cerere, din actiunea 1 ?
3. - trebuie sa cer atasarea sau conexarea celor 2 Dosare ?
4. - ce solutie va da instanta la capatul 2 din actiunea 1 ?
Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 20:06, 20 Februarie 2014
Ce s-a intamplat cu capatul 1 din cererea initiala? A fost disjuns si v-ati judecat in el, castigand irevocabil?

Capatul 2 nu este perimat de vreme ce nu a trecut 1 an de la ramanerea irevocabila a solutiei. Depuneti dovezi in acest sens.

Acum depinde si ce interes aveti in cauza. Puteti continua judecata in vederea solutionarii capatului 1 sau puteti depune un nou dosar daca nu s-a prescris dreptul material la actiune.
- capatul 1 din cererea initiala - a fost disjuns, judecat si respins de instanta de contencios,
la Fond /02.06.2010,
la Recurs /16.12.2010, la Curtea de Apel, ca nefondata,
la Recurs /20.01.2012. la I.C.C.J., ca inadmisibil.

- de la solutionarea capatului 1, din data de 20.01.2012,
si pana la repunerea pe rol, acum, a capatului 2, la data de 26.02.2014
au trecut deja 2 ani de zile.

Acest lucru constituie motiv de perimare ?

- in schimb,
de la solutionarea capatului 1 de cerere, din actiunea 2,
de la Recurs/12.03.2013, la Curtea de Apel, castigat ( recurs parata respins ca nefondat)
si pana acum, la data de 26.02.2014 - cand a fost pus din nou pe rol
capatul 2, ce fusese suspendat,
nu a trecut 1 an.

Dar, poate ca prezenta instanta sa ia in calcul, acum, impotriva perimarii,
o hotarare irevocabila, dintr-un alt dosar ?
care consta, insa, in aceeasi obligatie de a face ? ( Arhivele sa-mi elibereze adeverinta ) ?

- trebuie sa depun, acum, in instanta acea hotarare, de la Recurs /12.03.2013 ?
sau trebuie sa cer atasarea sau conexarea celor 2 Dosare ?

Voi reusi sa lamuresc instanta, sa respinga perimarea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire hotarare - din alta materie ? cristiannegru cristiannegru Recent am obtinut o hotarare favorabila, in contencios adm. As putea sa Revizuiesc o alta hotarare judecatoreasca pierduta, pronuntata de o instanta civila - ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta - arhivele nationale cristiannegru cristiannegru Tatal meu a dat in judecata Arhivele Nationale pentru eliberarea unei adeverinte de munca din care sa rezulte salariile si sporurile cu caracter permanent ... (vezi toată discuția)
Conexare in recurs a unui dosar solutionat cu comunicare cu altul necomunicat inca eagle_free eagle_free Intr-o cauza cu mai multe capete de cerere, unul dintre capete de cerere a fost disjuns si trimis la completul de contencios al tribunalului, iar celelelalte ... (vezi toată discuția)