avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptia de necompetenta materiala a instantei de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptia de necompetenta materiala a instantei de contencios administrativ.

Am deschis o actiune in contencios prin care cer instantei sa oblige in solidar Consiliul local si primaria la plata zilelor de concediu de odihna neefectuat .
Am solicitat sa se judece in lipsa,nu stiu ce intampinare au depus cei de la primarie ,dar am gasit ca s-a acordat o amanare pentru ca partile sa/si exprime punctul de vedere cu privire la exceptia de neconpetenta materiala a instantei de contencios administrativ.
Sa inteleg ca nu am adresat instantei care trebuia cererea?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 07:59, 6 Noiembrie 2008
Intr-adevar, orice problema are o rezolvare pana la urma ... :)
In 19.08.08 ati scris ca ati facut o cerere la actualul primar pt a va compensa in bani C.O. de care nu ati beneficiat, iar primarul nu v-a raspuns in term de 30 zile. Ati intrebat atunci daca puteti inainta o cerere in contencios – si s-a raspuns DA, pt ca e corect.
Pt faptul ca dv ati reclamat mai apoi nefectuarea concediului in contencios nu e vina celor care au raspuns "da, mergeti in contencios”. V-ar fi trimis la tribunal, daca ar fi inteles exact ce doriti...
Trebuie sa recunoasteti: nu ati fost prea clara in exprimare.
Citez:
"Am terminat perioada de 4 ani a mandatului de primar fara sa pot sa-mi efectuez vreo zi din concediul de odihnă.La incetarea contractul de munca am cerut noului primar sa-mi compenseze C.O. neefectuat pentru ultimii trei ani si nu am primit nici un raspuns în termenul de 30 de zile .Face acesta cerere obiectul aprobării tacite sau trebuie sa deschid in contencios o actiune de pretentii,ce ma sfatuiti sa fac?”

Pt faptul ca nu vi s-a raspuns la cerere ati fost indrumata spre... contencios.
Cu stima!
Va doresc rezolvare favorabila!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
trope_doi, utilizator
Da,recunosc ! Nu am reusit sa prezint exact cazul,care vad ca are doua implicatii,faptul ca nu s/a raspuns la cerere ,si obiectul cererii care este de competenta altei instante.Recunosc deasemenea ca ma intereseza cel mai mult rezolvarea favorabila a cererii si nu neaparat sa obtin un raspuns scris de la C.L.,pentru ca in definitiv am cerut sa oblige Consiliul local sa respecte legea si sa acorde aceasta compensare.
O zi buna va doresc!
Puteati sa introduceti doua actiuni in instanta, prima la sectia de contencios-administrativ a Tribunalului pentru refuz nejustificat (respectiv pentru a solicita obligarea Institutiei Primarului sa raspunda cererii dvs.) si cea de a doua la sectia de conflicte de munca si asigurari sociale a Tribunalului pentru a primi banii aferenti concediului de odihna neefectuat, sectie competenta conform art. 36 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara coroborat cu art. 2 Cod procedura civila. Precizez ca, in Bucuresti, in cadrul sectiei de conflicte de munca si asigurari sociale isi desfasoara activitatea complete specializate pentru litigii de munca si complete specializate pentru asigurari sociale.
In ambele cazuri ati fi avut castig de cauza!
Inca odata multumesc pentru informatiile oferite ,acum stiu ce trebuie facut in continuare.
Toate cele bune va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea naturii litigiului din litigiu de munca in contencios serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori si eu o parere daca ma poate ajuta cineva. Am o cerere la tribunal la sectia litigii de munca cu privire la recunoasterea vechimii in specialitate ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)