avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Necompetenta materiala a instantei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Necompetenta materiala a instantei

am avut un dosar pe rolul unei judecatorii. Viza granituirea proprietatii private a unei unitati administrativ teritoriale fata de alta unitate administrativ teritoriala. Judecatoria si-a declinat competenta de solutionare catre sectia contencios administrativ a tribunalului. Nu s-a formulat recurs impotriva acestei sentinte de declinare, la primul termen de la tribunal mai poate fi invocata necompetenta materiala a instantei de contencios administrativ de partea care are interes dar nu a promovat calea de atac? Sau de catre instanta din oficiu?
Partea care nu a promovat o cale de atac impotriva hotaririi se presupune ca a acceptat-o. Tribunalul insa trebuie sa isi verifice din oficiu competenta materiala si teritoriala de la primul termen si sa actioneze ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Comunicare qwerta qwerta Am urmatoarea nelamurire.Instanta unui Tribunal sesizata pe Legea contenciosului administrativ invoca din oficiu ,dupa 3 termene ca nu are competenta ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)