avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate muta un proces in alt oras?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate muta un proces in alt oras?

stimati avocati,
sunt din Onesti , divortata, cu un copil de 5 ani care mi-a fost incredintat in ingrijire printr-o hotarare judecatoreasca data de tribunalul Constanta in urma cu 5 luni. fostul sot a deschis un proces nou tot la tribunalul din Constanta prin care cere marirea timpului de vizita acordat. posibilitatile materiale nu-mi permit deplasarea de la Onesti la Constanta, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada fostul sot nu a trimis niciodata pensia alimentara si nici alocatia copilului, pe care o ridica din Constanta.
Va intreb pe dumneavoastra, este posibil sa cer judecarea procesului in orasul in care locuiesc acum, caci aici mai am o sansa sa-mi sustin drepturile. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:18, 30 Ianuarie 2008
Potrivit art.37 din Codul de procedura civila, stramutarea procesului se face :
- când una dintre părţi are două rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv printre magistraţii sau asistenţii judiciari ai instanţei, cealaltă parte poate să ceară strămutarea pricinii la o altă instanţă de acelaşi grad.
- strămutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică.
Numai pentru aceste motive se poate face cerere de stramutare a unui litigiu.
Aici nu e vorba de nici o stramutare.
E o problema de competenta teritoriala.
Este competenta judecatoria Onesti.
Sper ca mai sunteti inainte de primul termen. Solicitati declinarea de competenta. (eventual luati legatura cu un avocat care va va resprezenta apoi la Onesti).
Fostul sot stia unde locuiti? Imi puteti spune de unde stia sau daca puteti dovedi?
in procesul in care mi s-a incredintat mie cresterea copilului (proces ce a avut loc la Constanta), mi s-a solicitat si am depus la dosar date privind domiciliul, locul de munca, adeverinta cum ca baiatul fregventeaza o gradinita, etc. din aceste inscrisuri a aflat fostul meu sot ca m-am stabilit cu domiciliul in Onesti.
doamna avocat Romascanu spune ca este de competenta Tribunalului Onesti sa solutioneze cauza. Totusi fostul meu sot a deschis procesul la Tribunalul Constanta. Carui tribunal trebuie sa ma adresez pentru a solicita declinarea de competenta si mutarea dosarului la Onesti?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2008
paladan, utilizator

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara dorin77 dorin77 Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se poate stramuta un proces de majorare pensie alimentara , fosta mea sotie fiind avocat practicant in baroul in care ... (vezi toată discuția)
Se intampla in romania Claudiu Agrijan Claudiu Agrijan In urma unui concubinaj pe care l-am avut a rezultat un copil care are acum 1an si 4 luni , care imi poarta numele.De 2 saptamani concubina a parasit locuinta ... (vezi toată discuția)