avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentara

Buna ziua ,

va rog sa imi spuneti cum se poate stramuta un proces de majorare pensie alimentara , fosta mea sotie fiind avocat practicant in baroul in care se judeca cauza ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:03, 19 Mai 2009
Conform codului de procedura civila:
TITLUL VI
Strămutarea pricinilor
ART. 37
Când una dintre părţi are două rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv printre magistraţii sau asistenţii judiciari ai instanţei, cealaltă parte poate să ceară strămutarea pricinii la o altă instanţă de acelaşi grad.
Strămutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică. Bănuiala se socoteşte legitimă de câte ori se poate presupune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurării pricinii, calităţii părţilor ori vrăjmăşiilor locale. Constituie motive de siguranţă publică acele împrejurări care creează presupunerea că judecata procesului la instanţa competentă ar putea produce tulburarea ordinii publice.

Nu stiu daca se va admite cererea de stramutare a pricini pe motivul invocat de dumneavoastra. Poate singurul motiv ar fi calitatea partilor (banuiala legitima).....dar cam greu de crezut. Insa puteti incerca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere stramutarea pricinii daca aparatorul partii este un influent om politic? 7toto 7toto Daca aparatorul unei parti este un influent om politic in bistrita pot cere judecarea procesului civil in alt judet? In ce conditii pot cere acest lucru? (vezi toată discuția)
Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)
mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)