avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot cere stramutarea pricinii daca aparatorul partii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot cere stramutarea pricinii daca aparatorul partii este un influent om politic?

Daca aparatorul unei parti este un influent om politic in bistrita pot cere judecarea procesului civil in alt judet?
In ce conditii pot cere acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 22 Iunie 2012
Art. 37 C.proc.civ. - Când una dintre parti are doua rude sau afini pâna la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, cealalta parte poate sa ceara stramutarea pricinii la o alta instanta de acelasi grad.
Stramutarea pricinii se mai poate cere pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica. Banuiala se socoteste legitima de câte ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita împrejurarii pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale. Constituie motive de siguranta publica acele împrejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului la instanta competenta ar putea produce tulburarea ordinii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara dorin77 dorin77 Buna ziua , va rog sa imi spuneti cum se poate stramuta un proces de majorare pensie alimentara , fosta mea sotie fiind avocat practicant in baroul in care ... (vezi toată discuția)
Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)
mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)