avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate ghervasze

Activitate ghervasze

a fost respinsa fiindca drumul de acces (servitute) pana la parcela e de 3m si nu de 6.5m cat cer cei de la urbanism. vecinul meu refuza sa cedeze teren pt a fi largit drumul iar eu nu pot sa il conving sa faca asta, oricat incerc. bani de expropriat nu sunt. eu am anexat documentatiei de autorizare inclusiv o dezmembrare pe lungimea parcelei mele pe 3.5m pt ca in dreptul meu, drumul sa aiba 6.5m. mai mult de atat din pacate nu pot sa fac. la urbanism am spus ca tot ce vreau e sa respect legea dar am nevoie de o solutie. am platit o groaza de bani pe documentatie, studii, notar etc., toate degeaba. efectiv as face orice depinde de mine pt autorizatie dar nu exista nici o sansa iar cei de la urbanism sunt extrem de rautaciosi, nu am cu cine discuta, o stiu pe a lor si atat. nu mai doresc sa merg pe la ei sa "discutam" si sa ma milogesc la ei a zecea oara. sunt atatia care fac cartiere de blocuri si alte "minunatii" pe terenuri unde construitul e strict interzis si nu patesc nimic. si eu care doresc o casuta pe terenul meu de drept, intr-o zona intravilana construibila, respectand limitele de proprietate, regimul de inaltare, cel de ocupare, codul civil, proiectul tehnic si am toata bunavointa sa ma conformez normelor risc sa infund puscaria??? imi permit sa va cer o mana de ajutor, pe PM pt ca stiu ca anumite sfaturi nu pot fi oferite aici. sunt convins ca exista o cale sa pot face ceva.

2007_rozi a scris:

Daca nu intrati in legalitate nu mai puteti construi. Riscati sa fiti sanctionat din nou.
De ce a fost respinsa documentatia privind autorizarea constructiei?
Buna ziua. Am fost sanctionat contraventional cu o amenda pe care am platit-o pentru ca am construit fara autorizatie. Din moment ce prin PV nu s-a dispus sistarea lucrarilor ci doar intrarea in legalitate pana in (data), pot sa continuu sa construiesc? Din pacate nu pot intra in legalitate din motive care nu depind de vointa mea. Daca am platit amenda iar documentatia de autorizare mi-a fost respinsa ce se intampla? Mai pot fi sanctionat pe viitor pt aceeasi contraventie?
O idee..? Poate pe PM..?
Buna ziua. Am o parcela intravilan (cu un puz care sustine inclusiv ca servitutea nu e necesara, acesta prevazand deja accese prin drumuri pubnlice) cu drum de acces prin servitute de 3m latime. Am solicitat certificatul de urbanism pt ca doream sa construiesc o casa acolo. In certificat apare ca si conditie acces printr-un drum de 6.5 m de servitute(!!) sau drum public. La urbanism mi-au spus ca nu sunt sanse pt autorizare din acest motiv si ca nu se vor face exproprieri, zona nefiind prioritara. Astfel ca mi—a rams mie sa conving ceilalti proprietari sa “doneze”restul aferent de latime de drum. Evident, ei au refuzat politicos nefiind interesati sa construiasca. In aceasta situatie absurda, am inceput constructia unei case pe parcela respectand codul civil, proiectul, toate prevederile legate de ocupare, inaltime, etc. Am facut inclusiv o dezmembrare la CF pentru 3.5 m din proprietatea mea, care acum are in fata un acces de 6.5 m. am depus totodata si dosarul pt autorizare – complet. Desigur, am primit pe posta o respingere din motiv ca nu am acces de 6.5 m.

E absurd. Eu nu am dreptul sa imi fac casa pt ca vecinul meu refuza sa “doneze”din pamantul lui. De fapt, nici eu nu as fi donat in locul lui. Intre timp, am decis sa construiesc. Deja am terminat mansarda. Am avut un control si un inspector a lasat unuia din muncitori o somatie pt sistarea lucrarii “sa o dea proprietarului cat de repede si sa vin proprietarul la primarie”. Avand in vedere cele de mai sus, va cer cu respect asistenta, deoarece consider ca dreptul meu la proprietate si uzufruct (nu sunt din pacate avizat) au fost incalcate. Cum considerati ca ar trebui sa procedez mai departe? Ma gandeam la urmatoarele variante:

1. Sustin ca nu am primit somatia (nu am semnat pt ea nicaieri), nu deschid postasului care va veni cu procesul verbal si astept pana PV va fi afisat si intre timp pun acoperisul (e esential sa pot macar acoperi casa). Mai pot in acest caz sa trag cumva de timp sa mai finalizez in rosu?
2. Contencios administrativ: cu un avocat foarte bun incerc sa solicit autorizatia.
3. Contencios administrativ: incerc sa ajung la confirmare tacita de vreme ce respingerea venita prin posta normala nu poate fi demonstrata ca a ajuns la mine (nu am semnat si nu a fost recomandata).

Ce se intampla daca platesc amenda din PV si continuu lucrarile? Dosar penal? Va rog sa imi explicati eventual ce pot face sa mai castig timp si sa imi spuneti daca judecata e singura solutie si cam cat ar dura procesul. In speranta ca nu am abuzat de rabdarea dvs si ca nu va jignesc cerandu-va sa imi oferiti solutii la limita legalitatii sau ca va cer sa sprijiniti un contravenient, va doresc numai bine.