Multumesc frumos, asta am inteles si eu pana la urma...contractul nu are nici o clauza de intretinere prin care sa poata fi atacat, deci ea practic nu are nici o putere de vanzare! Am considerat ca este datoria mea morala sa o ajut cu ce imi sta in putere atata timp cat mai traieste, dar starea ei mentala se afla intr-o regres deplin si are momente in care ameninta cu vanzarea proprietatii...banuiesc ca desfacerea sau anularea contractului nu poate fi facuta in nici un caz unilateral!
Parintii mei sunt divortati de cand eu aveam varsta de 6 ani, moment de la care am fost crescuta de bunica din partea mamei care a vrut sa intocmim acte de vanzare cumparare pentru apartamentul proprietate personala tocmai pentru a nu ramane dupa moartea ei mamei mele, care ar fi fost mostenitorul ei direct (dorinta ei fiind ca proprietatea sa imi ramana mie). Eu am acum 34 de ani, bunica mea 81 de ani, sunt casatorita de aproximativ 2 ani si locuiesc in Marea Britanie cu noua mea familie. Intrucat bunica mea nu mai are rude apropiate care sa o ajute cu traiul de zi cu zi am incercat sa fac tot posibilul sa o aduc alaturi de mine in Anglia pentru a ii putea oferi o batranete linistita si lipsita de griji. Momentan sunt insarcinata in 7 luni, mi-am facut datorii pe la banci sa o aduc la mine in speranta ca totul va fi bine dar nimic nu ii place, nu o pot impaca in nici un fel, starea ei mentala s-a inrautatit considerabil de cand am fost eu in tara anul trecut, se incapataneaza sa nu isi ia medicamentele si sa nu poarte nici aparatul auditiv si ochelarii pentru care am platit pentru ea ca totul sa fie bine. In urma certurilor zilnice pe marginea subiectului ca vrea in Romania am reusit ca la nici o luna dupa ce am adus-o la mine sa am diabet gestational si sa fie necesara administrarea de insulina, drept pentru care am hotarat sa ii fac placerea sa o trimit inapoi in tara cat de curand desi imi creez si mai multe probleme financiare, dar pentru linistea sufleteasca a amandurora probabil aceasta este cea mai buna decizie.
Intrucat mintea ei nu mai este deloc limpede si nu de putine ori m-a amenintat ca ar vinde casa, as vrea sa stiu in ce masura ar putea face acest lucru, dat fiind ca este vorba de contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager?
Sunt o viitoare mamica angajata din luna noeimbrie 2007 si data prezumtiva a nasterii este 1 februarie 2010. As avea la dumneavoastra rugamintea de a imi oferi cateva informatii in legatura cu acordarea concediului de 2 ani pentru ingrijirea copilului, in conditiile in care in anul 2009 am beneficiat de 2 luni concediu fara plata(respectiv lunile mai, iunie) pentru absolvirea studiilor postuniversitare si rezolvarea unor probleme personale. Conform legislatiei, am constatat ca pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru ingrijirea copilului este necesara o contributie de 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Intrebarea mea este daca imi pot achita retroactiv contributiile pentru aceste 2 luni in care am beneficiat de concediu fara plata pentru a beneficia de indemnizatia de 85% din salariu si cum urmeaza a fi calculata aceasta in cazul meu? va multumesc si va orez o zi buna!