avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager

Buna ziua,

Parintii mei sunt divortati de cand eu aveam varsta de 6 ani, moment de la care am fost crescuta de bunica din partea mamei care a vrut sa intocmim acte de vanzare cumparare pentru apartamentul proprietate personala tocmai pentru a nu ramane dupa moartea ei mamei mele, care ar fi fost mostenitorul ei direct (dorinta ei fiind ca proprietatea sa imi ramana mie). Eu am acum 34 de ani, bunica mea 81 de ani, sunt casatorita de aproximativ 2 ani si locuiesc in Marea Britanie cu noua mea familie. Intrucat bunica mea nu mai are rude apropiate care sa o ajute cu traiul de zi cu zi am incercat sa fac tot posibilul sa o aduc alaturi de mine in Anglia pentru a ii putea oferi o batranete linistita si lipsita de griji. Momentan sunt insarcinata in 7 luni, mi-am facut datorii pe la banci sa o aduc la mine in speranta ca totul va fi bine dar nimic nu ii place, nu o pot impaca in nici un fel, starea ei mentala s-a inrautatit considerabil de cand am fost eu in tara anul trecut, se incapataneaza sa nu isi ia medicamentele si sa nu poarte nici aparatul auditiv si ochelarii pentru care am platit pentru ea ca totul sa fie bine. In urma certurilor zilnice pe marginea subiectului ca vrea in Romania am reusit ca la nici o luna dupa ce am adus-o la mine sa am diabet gestational si sa fie necesara administrarea de insulina, drept pentru care am hotarat sa ii fac placerea sa o trimit inapoi in tara cat de curand desi imi creez si mai multe probleme financiare, dar pentru linistea sufleteasca a amandurora probabil aceasta este cea mai buna decizie.
Intrucat mintea ei nu mai este deloc limpede si nu de putine ori m-a amenintat ca ar vinde casa, as vrea sa stiu in ce masura ar putea face acest lucru, dat fiind ca este vorba de contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager?
Cel mai recent răspuns: Moonlightlady , utilizator 20:14, 15 Iulie 2012
Ce sa vanda?

Moonlightlady a scris:

bunica ...a vrut sa intocmim acte de vanzare cumparare ...
este vorba de contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager

Din expunerea dvs. inteleg ca bunica a vandut deja (mai exact, v-a vandut ceea ce avea si si-a rezervat dreptul de uzufruct).

Pai, in acest caz, dumneavostra sunteti proprietar (mai exact, nud proprietar), dvs. sunteti cea care ...ar avea ceva de vanzare.
Daca vinzarea a fost deja efectuata, cu uzufructul viager pe bunica,aceasta nu mai poate vinde inca o data decit daca acest contract ar fi desfacut sau anulat . Inteleg ca aceasta ar fi teama Dv. dupa toate cheltuielile facute cu persoana acesteia.
Multumesc frumos, asta am inteles si eu pana la urma...contractul nu are nici o clauza de intretinere prin care sa poata fi atacat, deci ea practic nu are nici o putere de vanzare! Am considerat ca este datoria mea morala sa o ajut cu ce imi sta in putere atata timp cat mai traieste, dar starea ei mentala se afla intr-o regres deplin si are momente in care ameninta cu vanzarea proprietatii...banuiesc ca desfacerea sau anularea contractului nu poate fi facuta in nici un caz unilateral!
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
Moonlightlady, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract vanzare cumparare cu uzufruct viager anamaria8130 anamaria8130 Am si eu o intrebare.am un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager intre mine si bunicul meu.in acest contract mai este trecut si sotia lui de a doua ... (vezi toată discuția)
Contracte vanzare cumparare ocineanugeorgiana ocineanugeorgiana eu si sotul meu locuim de 10 ani cu bunica lui care i a facu contract de vanzare cumparare acum 12 ani in care se specifica care drept de uzufruct viager atat ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)