buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei au dreptul la o camera?sau am putea sa i excludem din contract?multumec
Ce inseamna ca le-a dat dreptul la o camera?
Bunicii si-au pastrat dreptul de proprietate asupra acelei camere sau dreptul de uzufruct viager ori de abitatie?
problema grava e ca tatal meu a suferit un infarct cerebral este imobilizat la pat,iar bunicii mei le fac parintilor probleme(fac scandal in curte toata ziua aducand injurii mamei mele),nu se poate discuta cu ei. ce as putea sa fac?
Eu cred ca solutia este sa gasiti o cale de comunicare cu bunicii.
Casa poate fi vanduta, teoretic, insa cel care va cumpara, va trebui sa respecte dreptul de folosinta al bunicilor asupra camerei.
In aceste conditii este putin probabil sa gasiti un cumparator, care sa ofere un pret serios.
Bunicii si-au pastrat un drept de abitatie viagera si nu puteti vinde casa fara acordul lor sau puteti vinde doar nuda proprietate. Ei chiar ar putea sa va dea afara din casa pentru ca nu detineti decat nuda proprietate.