avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ...

Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei
Ce demersuri trebuie sa fac ??
Bunica dvs. isi pastreaza dreptul de uzufruct viager (dreptul de a locui pana la deces in casa care banuiesc ca fost a ei si asupra careia si-a pastrat doar acest drept) chiar daca a plecat la fratele ei.

Faptul ca a plecat sa locuiasca in casa fratelui ei, nu face sa inceteze dreptul de uzufruct.
A renunțat cum?
Verbal?
Pentru radierea dreptului de uzufruct viager, trebuie ca bunica sa dea o declarație autentica la notar cum ca renunță la dreptul de uzufruct viager asupra imobilului.
acum cat timp a plecat bunica la frate ?
de cand dateaza dreptul ei de uzufruct?
Dreptul datează din 1999 și aplecat la fratele meu acum 1 luna

gi-jane2 a scris:

acum cat timp a plecat bunica la frate ?
de cand dateaza dreptul ei de uzufruct?

>) ok, sa dea declaratie ca renunta la drept, daca nu vrea, nu aveti ce face si va trebui sa o primiti cand vrea sa vina

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)