avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte vanzare cumparare

eu si sotul meu locuim de 10 ani cu bunica lui care i a facu contract de vanzare cumparare acum 12 ani in care se specifica care drept de uzufruct viager atat timp cat traieste .intrebarea mea este daca bunica lui poate desface acest contract
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc ptr raspuns .in contract scrie doar ca bunica lui fiind vanzatoareaisi rezerva dreptul de uzufruct viager asupra imobilelor si transmiterea proprietatii de drept are loc in ziua autentificarii actului iar in fapt la data decesului vanzatoarei.eu vroiam sa stiu daca il poate anula sau desface si ce as putea face
Bunica poate solicita desfiintarea acestui contract in instanta numai daca dovedeste ca nu i-a fost respectat dreptul de uzufruct (folosinta imobilului) de catre dvs. si sot.
poate promova in instanta o actiune pt anularea contractului insa nu are sanse sa castige atata timp cat dansa traieste in casa care face obiectul uzufructului.
multumesc frumos ptr raspuns.bunica a avut un act cu clauze de intretinere facut fiului ei acum 20 ani si el a vrut sa vanda totul si s o duca la un azil si atunci ea i a desfacut actul si i a facut sotului contract vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager si noua ne e teama ca l poate desface ca sa l faca din nou fiului ei. noi stam de 10 ani cu ea am mai construit si renovat aproape totul si nu vrem sa fim dati afara d asta ma ingrijora problema ca ar putea anula acest act si sa ne trezim in strada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager! gabriiella gabriiella Buna ziua!Am si eu o problema va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sotul meu a cumparat casa in care locuim acum inainte de casatorie de la bunica lui prin ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare uzufruct viager -poate fi combatut? Nanashi Nanashi Buna ziua. In 2006 am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager. Contractul este intre mine si bunica mea, si se mentioneaza ca ... (vezi toată discuția)